52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

Descobrir l’òpera és al vostre abast

CC Pere Pruna, CC Casa Orlandai i CC Cotxeres Borrell
21, 22/09, 10, 19, 27/10,09, 24, 28/11 i 12/12/2022
  • Divulgació
  • Música

Una immersió al món de la lírica

Donizetti, Verdi, Rossini, Pergolesi, però sobretot Puccini són els protagonistes d’un trimestre operístic més ric que mai a la Xarxa de Centres Cívics de Barcelona. A més dels tallers dedicats a la lírica, el nou curs també us convida a endinsar-vos en diverses obres des dels cicles de conferències habituals del CC Pere Pruna i del CC Casa Orlandai i també, aquesta tardor, des del CC Cotxeres Borrell.

El Conta’m una òpera de l’equipament del carrer de Ganduxer us explica Don Pasquale (22/09 – 19 h) de Gaetano Donizetti amb tots els ets i uts. L’obra que inaugura la temporada del Liceu, va seguida de la xerrada al voltant d’Il trovatore (27/10 – 19 h) composta per Giuseppe Verdi. Finalment, el trimestre el tanquen parlant d’Il trittico (24/11 – 19 h) de Giacomo Puccini. La divulgadora María José Anglès s’encarrega de detallar els punts més importants de la biografia dels compositors, de la sinopsi de l’òpera i, com no pot ser d’altra manera, de les àries més destacades de cada obra. Les tres sessions són gratuïtes, només cal que us hi inscriviu des de cada enllaç.

Precisament, Il trittico (10/10 – 19.00 h) de Giacomo Puccini inaugura el cicle Òpera entre bambolines del centre de Sarrià. El tenor Marc Sala posa en context les obres, els compositors i les partitures. El centre, que també segueix la temporada del teatre de la Rambla, continua amb Tosca (28/11 – 19.00 h), un dels èxits indiscutibles de Giacomo Puccini. Al mes de desembre, el programa es clou amb una entrevista a la soprano Ruth Iniesta (12/12 – 19.00 h), que cantarà Il Tabarro (una de les tres òperes que conformen Il trittico) al Liceu, compartint escenari amb en Marc Sala. Les propostes de l’Òpera entre bambolines tenen un preu de 4,5 €, que es pot pagar en el moment d’accedir a la sala.

Excepcionalment, el Sant Antoni clàssics de l’equipament de l’Eixample d’aquesta tardor es dedica al món de la lírica. La divulgadora i soprano Romina Krieger, acompanyada del baríton Juan Carlos Esteve i del pianista Guerassim Voronkov, proposa tres concerts que, uns dies abans, ella mateixa s’encarrega d’explicar-vos-en tots els secrets. Així doncs, el cicle Va d’òpera us descobreix Pergolesi i Rossini. La serva padrona i el barber de Sevilla (21/09 – 18.30 h), Verdi i Puccini. Del romanticisme al verisme (19/10 – 18.30 h) i per acabar fa un viatge Des de l’òpera fins als musicals als Estats Units (09/11 – 18.30 h). Els dos cicles del CC Cotxeres Borrell són gratuïts i cal que reserveu l’entrada des del seu web.

Fotografia: Clive Barda, Gran Teatre del Liceu

Activitats relacionades