52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

Descobriu l'antic Egipte i Grècia a Can Verdaguer

CC Can Verdaguer
07, 21, 28/01, 04, 18 i 25/02/2021
  • Divulgació
  • Música

Conferències i música clàssica

El CC Can Verdaguer el trobareu en una masia antiquíssima de Nou Barris. Segurament, aquest enllaç amb la història ha propiciat les trobades per parlar de l'antic Egipte i la Grècia clàssica, que ja fa uns quants anys que s'hi fan cada trimestre. I aquest hivern no n'és pas una excepció!

La doctora en Història i especialista en egiptologia, Núria Castellano i Solé és l'encarregada de fer-nos viatjar fins a l'època de faraons i piràmides. La membre de la Missió Arqueològica a Oxirrinc, es pregunta si Hi havia malediccions a les tombes egípcies? (07/01 – 19.00 h) i analitza si hi havia mecanismes màgics de protecció a la tomba de Tutankhamon, una de les més riques i de més anomenada. En el següent capítol, la doctora Castellano parla dels Temples egipcis (04/02 – 19.00 h), un dels edificis característics de la cultura faraònica. La conversa ajudarà a entendre el simbolisme d'aquestes construccions i presentarà els santuaris més destacats de l'època.

Seguint la ruta per la història, ens traslladarem fins a la Grècia gràcies al doctor en Història antiga, Marc Mendoza Sanahuja, especialitzat en Alexandre el Gran, l'Imperi persa, els diàdocs i l'Àsia Central hel·lenística. La conferència Divines paraules (21/01 – 19.00 h) es fixa en mots i expressions originàries en la mitologia grega que, després de tants segles, encara tenen vigència en la nostra manera de parlar. A la segona cita del trimestre, el doctor Mendoza examina els mites grecs que, travessant anys d'història i fins i tot saltant els límits terrestres han donat nom a planetes, satèl·lits, estrelles, cometes i asteroides. El cosmos grec (18/02 – 19.00 h) proposa un viatge espacial per un univers també colonitzat per antics grecs.

I del món clàssic a la música clàssica, un altre dels punts forts de l'equipament del barri de Porta. Les audicions comentades, a càrrec del músic i component del grup Remor de Mar, Veleri Cabòs i Mur, ens conviden a descobrir grans compositors i les seves obres. Aquest hivern coneixerem Frédéric Chopin, la passió feta música (28/01 – 19.00 h), la màxima expressió del romanticisme musical. Al cap d'uns dies, podrem endinsar-nos en Txaikovski, quan la música esdevé emoció (25/02 – 19.00 h). La seva condició sexual en època dels tsars li va comportar una vida ben convulsa i a compondre una música de les més emocionants, innovadores i modernes de l'època.

Totes les activitats són gratuïtes i es podran seguir presencialment o en línia. Si voleu anar al CC Can Verdaguer, només cal que us inscriviu prèviament al web del centre. Si teniu la reserva feta i finalment no vindreu, retorneu l'entrada per tal que algú altre pugui accedir a la sala. Aquí us expliquem com fer la reserva i la devolució.

Tota la programació d'hivern del centre la trobareu al se web (PDF).

Activitats relacionades