52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

Desmuntant el franquisme

Biblioteques i Centres Cívics de Barcelona
Del 20/11/19 al 09/05/2020
  • Art i exposicions
  • Cinema
  • Divulgació
  • Literatura
  • Rutes i visites
  • Tallers

Un cicle en col·laboració entre les Biblioteques i els Centres Cívics de Barcelona

Amb motiu de la reedició del Diccionario del franquismo, de Manuel Vázquez Montalbán, les Biblioteques i la xarxa de Centres Cívics de Barcelona programem un seguit de xerrades, projeccions, tallers, exposicions, itineraris i un club de lectura entre el 20 de novembre i el 9 de maig.

El cicle de recuperació de la memòria històrica s’inaugura a la Biblioteca de Collserola – Josep Miracle en una data tan assenyalada com el 20 de novembre, aniversari de la mort del dictador, a les 19.00 h. Hi intervindran en Xavier Domènech, historiador, i l’Emili Cortavitarte, president de la Fundació Salvador Seguí i coordinador del cicle.

La repressió, la censura implacable, especialment en col·lectius femenins o LGTBI, els moviments de resistència o els espais dels barris vinculats al passat franquisme són alguns dels temes que es tracten fins al mes de maig. A tall d’exemple, podreu veure el documental La cançó censurada seguida d’un recital d’en Jofre Bardagí (CC Casa Golferichs, 11/03/20 – 18.00 h), conèixer la residència Gaudí (CC Sant Martí, 19/03/20 – 19.00 h) que va ser la secció femenina del barri de Sant Martí de Provençals o seguir les empremtes que el feixisme va deixar a la Verneda (CC Sant Martí, 21/03/20 – 11.00 h).

Si bé totes les activitats són gratuïtes, cal fer reserva prèvia per a poder participar en algunes de la llista. Consulteu tota la programació en aquest enllaç o bé obrint aquest document en PDF.

Activitats relacionades