52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

Deu anys de projectes L'Estenedor

CC Joan Oliver - Pere Quart
Tot l'any
  • Art i exposicions
  • Divulgació
  • DIY
  • Fotografia
  • Tallers

És el pla que impulsa programes de disseny i moda

El programa impulsor de projectes tèxtils, moda i complements del CC Joan Oliver – Pere Quart celebra enguany la primera dècada d'èxits. L'Estenedor va néixer fa deu anys com una fira de mostres artístiques i s'ha consolidat al llarg dels anys com una de les iniciatives formatives més potents i completes de tota la xarxa de Centres Cívics de Barcelona.

El que va començar l'any 2009 com una senzilla mostra de diverses disciplines artístiques sorgides dels tallers del centre durant un cap de setmana ha anat agafant embranzida any rere any. El 2011 es van afegir unes càpsules formatives per a tots els projectes exposats i va ser l'any 2012 quan la mostra es va convertir en un projecte anual especialitzat en el disseny i la moda. També va ser en aquesta quarta edició que es va implicar en el programa formatiu Barcelona Activa.

No sempre és fàcil tirar endavant una idea de negoci. Tot sovint, les persones dissenyadores se centren en la part més artística de la producció i deixen de banda totes les tasques relacionades amb la gestió de l'empresa. D'aquesta manera, molts projectes no acaben de progressar i queden abandonats quan, amb una petita ajuda professional, podrien ser perfectament viables.

És per aquest motiu que el CC Joan Oliver – Pere Quart va començar a mirar d'aportar eines i posar recursos a l'abast d'algunes propostes per tal de potenciar marques en fase de creixement i implicar agents externs com Barcelona Activa, el Districte de Les Corts, l'Eix Comercial de Sants – Les Corts i l'Associació de Comerciants Les Corts Comerç 08028, entre més.

L'edició 2019 de L'Estenedor s'inaugura dijous 11 d'abril amb una ponència a càrrec de les dissenyadores Txell Miras, Ana Tichy i Krizia Robustella. A partir del mes de maig, i durant vuit mesos, començarà un programa extens d'activitats per a totes aquelles persones que passin el tall de la convocatòria d'enguany.

La quinzena de projectes seleccionats podran participar en un seguit de càpsules formatives pensades especialment per Barcelona Activa, a les classes magistrals de diferents professionals del món de la moda, la creació d'un dossier fotogràfic realitzat per professionals de la imatge, l'elaboració d'un roll-up de presentació, monogràfics de capacitació en tecnologia 3D i la participació en diverses mostres de comerç del Districte, l'exposició dels productes a diversos aparadors del barri, formar part de l'exposició col·lectiva al CC Joan Oliver – Pere Quart, l'assistència en diverses visites en espais de creació i beneficis econòmics de producció.

Ja ho sabeu. Si creieu que des del CC Joan Oliver – Pere Quart poden donar-vos una empenta per consolidar el vostre projecte, no ho dubteu més i inscriviu-vos a la convocatòria per aquest 2019. Teniu temps fins al 30 d'abril!

Activitats relacionades