52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

Dia Internacional de les Dones i les Nenes en la Ciència

CC Casa Orlandai, CC Guinardó, CC Convent Sant Agustí i CC Vil·la Urània
08 i 11/02/2019
  • Ciència i tecnologia
  • Familiar
  • Tallers

Aquestes propostes ja han passat

Se celebra des de 2016

Segons un estudi realitzat a 14 països, la probabilitat de les dones estudiants en graduar-se amb una llicenciatura, màster i doctorat en ciències és del 18%, 8% i 2% respectivament, mentre que els percentatges d'estudiants masculins són 37%, 18% i 6%.

Per tal d'assolir l'accés, la participació i l'apoderament de les dones i les nenes d'una manera plena i equitativa i assolir la igualtat de gènere de les dones i les nenes, l'Assemblea General de les Nacions Unides va aprovar l’any 2015 declarar el dia 11 de febrer com a Dia Internacional de les Dones i les Nenes en la Ciència.


Des d’aquests enllaços podeu trobar tallers tecnològics, d’informàtica i internet, de ciències naturals i les activitats que es fan al CC Convent Sant Agustí, CC Guinardó i CC Vil·la Urània.
Amb motiu de la celebració de l’efemèride d’enguany, el CC Casa Orlandai organitza, conjuntament amb l'Amical Wikimedia i Viquidones UPF, una viquimarató (11/02 – 19.00 h). La trobada pretén millorar la presència de dones científiques i investigadores a l’enciclopèdia en línia Viquipèdia i, alhora, augmentar el nombre d’editores de l’enciclopèdia.

Us heu preguntat mai com va ser el primer ordinador de la història? Des del CC Casa Orlandai reivindiquen la figura de l'Ada Byron (o Ada Lovelace), la primera programadora que, al segle XIX i a través de les matemàtiques i d'una imaginació il·limitada, va construir la màquina que va facilitar que avui tinguem aquests aparells a l’abast de la mà. Les idees de l’Ada (08/02 – 17.30 h) és una activitat dirigida a tota la família per donar a conèixer la vida de la dona que va fer possible els ordinadors ja al segle XIX. Aquest parell d’activitats formen part, també, de la primera Biennal Ciutat i Ciència.

Cada segon dimarts d’octubre des de 2009, al Regne Unit, se celebra el Dia de l’Ada Lovelace amb un seguit d’activitats molt similars al Dia Internacional de les Dones i les Nenes en la Ciència per reivindicar aquesta pionera de la tecnologia. Si voleu, també podeu consultar la petita ressenya que li van dedicar des del CC Convent Sant Agustí.

Activitats relacionades