52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

Diversitat de cultes a Horta - Guinardó

Diversos centres civics
13, 22, 26/02, 01 i 04/03/2024
  • Rutes i visites

Es visiten cinc espais religiosos de Barcelona

El Servei d'Interculturalitat d'Horta – Guinardó i els centres cívics del districte proposen un seguit de visites per diferents centres de culte. Conèixer la diversitat de creences que conviuen a Barcelona és una bona manera de trencar barreres culturals i lluitar contra els prejudicis. Les cinc visites són gratuïtes i cal inscriure’s uns dies abans.

 
Centre Zen Nalanda
CC Teixonera
13/02 – 18.00 h

La paraula zen significa meditació i defineix una de les escoles budistes on es practica la meditació asseguda amb l’objectiu d’assolir la il·luminació interior o satori. El Zen va ser ensenyat per Buda a l'Índia, posteriorment va ser introduït a la Xina i al Japó. El Centre Zen Nalanda obre les portes i explica les seves ensenyances i les pràctiques que segueixen. Punt de trobada al centre de culte (c/ de l’Agregació, 44).

 
Centre budista Kagyu Samye Dzong
CC Matas i Ramis
22/02 – 17.00 h

El budisme neix fa uns dos mil sis-cents anys a l'Índia És una de les religions més conegudes del planeta i amb més nombres de seguidors però no tothom sap què és en el que realment creuen els seus adeptes. Qui és Buda i quines són les pràctiques fonamentals d'aquesta creença? Descobriu el Kagyu Samye Dzong, un dels tres centres budistes del Districte d'Horta-Guinardó. Al final es podrà assistir a una cerimònia budista. Punt de trobada al centre de culte (c/ Rambla de la Muntanya, 97).

 
Societat Internacional per a la Consciència de Krixna
CC El Carmel
26/02 – 17.00 h

El corrent espiritual de l’hinduisme Hare Krixna o la Societat Internacional per a la Consciència de Krixna, originat a l’Índia i amb més de quatre-cents espais de culte arreu del planeta, basa el seu credo en la devoció i adoració d’una de les divinitats hinduistes. Un dels principis fonamentals més coneguts de la pràctica espiritual és el vegetarianisme. Al temple situat al centre de Barcelona podràs descobrir més coses al voltant d’aquest culte mil·lenari. Punt de trobada al centre de culte (Pl. Reial, 12).

 
Centre Islàmic del Carmel
CC Casa Groga
01/03 – 18.00 h

L'islam és una religió abrahàmica monoteista basada en l'Alcorà. Va ser fundada al segle VII i té 1.300 milions de fidels a tot el món. Voleu saber qui era el profeta Mahoma i quin son els cinc pilars de l'Islam? Visiteu el Centre Islàmic del Carmel per conèixer en profunditat i descobrir de primera mà totes les particularitats d'aquesta fe. Punt de trobada al centre de culte (Pg. de la Mare de Déu del Coll, 173).

 
Església protestant Betel Sant Pau
CC Guinardó
04/03 – 17.30 h

L’Església Protestant - Betel Sant Pau és una església que s’alimenta de dues tradicions cristianes; la presbiteriana i la metodista. Va ser fundada l’any 1868 i formada per una comunitat de persones que han trobat el sentit i l’horitzó de la seva existència a l’Evangeli de Jesús de Natzaret. És una església inclusiva i afirmativa que dóna la benvinguda a tothom sense excloure per raons de sexe, gènere, orientació sexual, cultural o situació econòmica. La comunitat es fonamenta en tradicions històriques de la Reforma però també estableix un constant diàleg amb la societat contemporània. Punt de trobada al centre de culte (c/ Aragó, 51).

Activitats relacionades