52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

Diversitats culinàries a Navas

CC Navas
04, 10, 17, 18, 23, 25/03, 13, 14, 20, 21, 27/04, 05 i 12/05/2021
  • Gastronomia
  • Tallers

Aquestes propostes ja han passat

Apreneu a cuinar les millors receptes de tot el món

El projecte Diversitats, el cicle trimestral del CC Navas que viatja per descobrir altres cultures a través de la música, el teatre, les conferències i més activitats, també visita, aquesta primavera, la cuina.

Entre març i maig, a més de descobrir Brasil, l'equipament de Sant Andreu proposa afegir un davantal a la maleta i recórrer diverses gastronomies dels cinc continents. Cada un dels vuit seminaris en línia, d'una o dues sessions, és un petit tast a les cuines asiàtiques, sud-americanes i catalana.

Abans de marxar gaire lluny, però, cal tenir una bona base dels plats de casa. L'Especial de cuina catalana (10 i 17/03 – 18.30 h / 17,00 €) repassa receptes de tota la vida fetes pas a pas i dóna consells per excel·lir amb el fricandó de vedella, la salsa de romesco o un suquet de peix, per exemple.

El viatge segueix cap a l'est fins a arribar a la Cuina de l'Índia i el Pakistan (18 i 25/03 – 18.30 h / 17,00 €) i les receptes tradicionals dels dos països. Unes aromàtiques koftes de coliflor acompanyades de salses delicioses, unes pakores vegetals, uns papadums cruixents i la salsa fresca de iogurt. També amb alternatives sense gluten i per a persones veganes.

Tirant més cap a l'est, centreu-vos en les gyozes o jiaozis, alguns farcits, diferents tancaments i diverses coccions. Després d'aquest taller, les Crestes de la Xina i el Japó (04/03 – 18.30 h / 8,50 €) no tindran cap secret per a vosaltres! Fins i tot aprendreu a fer la massa i algunes alternatives evitant el gluten. Sense abandonar el país del sol naixent, al taller Cuina japonesa (14 i 21/04 – 18.30 h / 17,00 €) aprendreu a moure-us amb gràcia entre sushis, makis, sashimis o niguiris, com tractar els productes frescos i com elaborar totes aquestes combinacions d'arròs, peix, verdures i vegetals. El Viatge gastronòmic per la Xina (05 i 12/05 – 18.30 h / 17,00 €) us servirà per convertir-vos en experts del pollastre cantonès amb ametlles, les gyonzes, els rotllets de primavera, els arrossos xinesos i molt més!

Travessant l'Oceà Pacífic, Argentina us rep amb els braços oberts per descobrir-vos tots els secrets de les Crestes argentines (23/03 – 18.00 h / 10,65 €) farcides de vedella, de pollastre... Al segon intensiu dedicat a aquesta gastronomia sud-americana, Cuina argentina, clàssica i d'avantguarda (13 i 20/04 – 18.00 h / 17,00 €), veureu la carbonada criolla, el pastís de blat de moro amb amanida de llagostins i alvocat, els alfajores de maizena amb dulce de leche...

El viatge gastronòmic aprofita per endinsar-se en les Pupuses i arepas de Sud-amèrica (27/04 – 18.30 h / 8,50 €) comunes a més d'un país del continent, com per exemple les pupusas d’El Salvador, farcides de llegums i acompanyades de confitats i conserves.

Podeu apuntar-vos a cada seminari des del web del CC Navas. Bon profit!

Activitats relacionades