52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

Documental del mes: Els tomàquets escolten Wagner

CC Casa Elizalde, Auditori Sant Martí i CC Ateneu Fort Pienc
17, 18 i 19/12/2019
  • Cinema

Els tomàquets ecològics connecten els vilatans d'un petit poble de Grècia al món

Ilías és un petit llogarret de Grècia de no més de trenta habitants, el més jove dels quals té 50 anys. Les planes agrícoles i fèrtils de Tessàlia han proveït sempre d'aliments a tot el país. Avui en dia, però, colpejada severament per la crisi econòmica, l'activitat de la regió és pràcticament inexistent i les persones més joves abandonen la zona.

Fins que un bon dia, els cosins Christos i Alexandros Gousiaris decideixen tirar endavant un petit negoci familiar d'agricultura ecològica per tal de dinamitzar l'economia: cultivaran una varietat antiga de tomàquets, ho faran amb l'ajuda de les dones grans del poble i aplicant el mètode poc convencional de posar música clàssica a les tomaqueres. Sigui per les notes de Wagner o no, els pots de salsa de tomàquet Straggisti dels Gousiaris s'exporten a tot el món.

L'últim documental de l'any porta la signatura de la cineasta grega Marianna Economou. Antropòloga, fotoperiodista i productora cinematogràfica, va trobar la manera de canalitzar aquestes passions a través del cinema. Els documentals que dirigeix tenen sempre una gran càrrega social (migracions, educació, discapacitats, medi ambient...) i sobretot, se centra en les històries més humanes.

Tot i la seva curta vida, la pel·lícula és d'aquest 2019, ja ha participat en festivals d'arreu com a la Berlinale i a d'altres de països com a Grècia, Alemanya, Suïssa, Geòrgia, Israel, Austràlia... També va formar part de la secció Panorama dins la darrera edició del festival DocsBarcelona, festival que promou el Documental del mes durant tot l'any. És una de les pel·lícules que Grècia ha enviat per competir als premis Oscar.

A les pantalles dels Centres Cívics de Barcelona, When tomatoes met Wagner es podrà veure al CC Casa Elizalde (17/12 – 19.00 h), a l'Auditori de Sant Martí (18/12 – 20.00 h) i al CC Ateneu Fort Pienc (19/20 – 19.30 h). Les projeccions tenen entrada lliure, com sempre, tot i que cal reservar plaça prèviament.

Activitats relacionades