52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

A taula!: aigua i alimentació

CC El Sortidor
01, 03, 09, 10, 11, 16, 17, 23/10, 09, 16, 30/11 i 13/12/2024
  • Gastronomia
  • Rutes i visites
  • Tallers

El CC El Sortidor reflexiona al voltant dels problemes que fan perillar l'abastiment d'aigua

El cicle A taula! del CC El Sortidor explora la gastronomia des d'una perspectiva cultural i social. Amb tallers, xerrades i activitats, el cicle promou la reflexió sobre l'alimentació, la sostenibilitat i les tradicions culinàries d’arreu del món, fomentant el diàleg entre la gent del barri i professionals del sector.

Aquesta tardor, l’aigua, recurs vital per mantenir la biodiversitat que nodreix el planeta i el cos, és el fil que lliga totes les propostes del trimestre. Com per exemple, el taller performatiu Memòries d’aigua (03/10 – 18.30 h), la visita guiada a la Casa de l’aigua (10/10 – 10.00 h) o bé el taller sonor, culinari i performatiu RRR 2.0 (11/10 – 18.30 h) amb Las jamaiconas, projecte d'art, activisme i cuina del Poble-sec, que són les protagonistes del tríptic informatiu.

Al col·loqui i taller Hidratem-nos! (16/10 – 18.30 h) es tractarà la manera de mantenir el cos ben hidratat amb begudes saludables de diverses cultures i com aconseguir un nivell òptim de consum de líquids mentre es preparen i tasten aquestes begudes. La setmana següent hi haurà el taller Neteja natural (23/10 – 17.30 h) on es presentaran trucs per fer una neteja de casa utilitzant productes de la cuina, sense contaminar l’aigua ni el medi ambient. Al final del taller el públic s’emportarà les mostres elaborades, respectuoses amb la salut i l'economia.

Es podrà participar, també, a l’Espigolada al Parc Agrari del Baix Llobregat (09/11 – 09.00 h) on es reflexionarà sobre l’estalvi d’aigua directament relacionat amb la prevenció de les pèrdues i el malbaratament alimentari així com al taller Cuinem i aprofitem! (16/11 – 11.00 h) on es donaran tècniques i trucs per estalviar aigua a la cuina mentre s’elaboren i degusten plats.

Així mateix, hi haurà el col·loqui i taller Lo riu Ebre: resistència des dels fogons (30/11 – 11.00 h). Mentre es cuina i tasta un arròs del Delta de l'Ebre, es parlarà de la situació actual del riu i el Delta i com l’afecta la sequera i els transvasaments.

La sessió familiar de contes Un mar de plàstics (13/12 – 17.30 h) tracta la contaminació a mars i oceans mentre s’explica el conte de la tortuga Tula. Tot seguit es parlarà de què es pot fer per reduir la presència de plàstics i es farà un treball manual.

A banda de la programació, l’equipament també proposa un bon grapat de tallers gastronòmics d’entre els quals destaquen el de Pasta amb flors i herbes aromàtiques (01/10 – 18.30 h), Cuina murciana (09/10 – 18.30 h) i Gastrocinema mediterrani (17/10 – 18.30 h).

Activitats relacionades