52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

Documental del mes: Breaking social. Podem mantenir els rics?

CC La Casa Elizalde, CC Ateneu Fort Pienc, CC Tomasa Cuevas i Auditori Sant Martí
17, 18 i 25/04/2024
  • Cinema

Aquestes propostes ja han passat

El CC Tomasa Cuevas s'afegeix a les projeccions

Què ho fa que un grup de persones es planti i digui prou? Quan s’arriba al punt que una situació ja no es tolera més i la gent s’organitza per protestar o canviar la dinàmica?

Totes les societats es basen en la idea d’un contracte social. Es diu que si es treballa amb afany, si es tracten als altres amb respecte, si se segueixen les normes, hi haurà recompensa. Però sempre hi ha «espavilats» que trenquen el pacte.

El documental del mes d’abril Breaking social (Suècia, Noruega, Suïssa, Finlàndia i Països Baixos, 2023) analitza els patrons globals de cleptocràcia i extractivisme a partir de diversos episodis com l’assassinat a Malta d’un periodista d’investigació o d’un riu a Xile que ja no té aigua... Quan la gent arriba un punt d’inflexió, comencen a organitzar-se i protestar, s’encenen les lluites i les revoltes socials a tot el món. La pel·lícula explora les possibilitats de superar la injustícia i la corrupció.

Fredrik Gertten, director suec guardonat, és famós per les seves històries locals amb un impacte global com Push (2019), Jozi Gold (2019), Bikes vs cars (2015), Big Boys Gone Bananas!* (2011) i Bananas!* (2009). Fundador de la productora WG Film, una de les productores documentals més destacades de Suècia, combina la realització cinematogràfica amb un paper com a productor creatiu. L'any 2017, Fredrik va ser nomenat Doctor Honorari a la Facultat de Cultura i Societat de la Universitat de Malm per la seva feina com a documentalista.

A la Xarxa de Centres Cívics de Barcelona, el documental del mes d’abril es pot veure al CC La Casa Elizalde (17/04 – 19.00 h), al CC Ateneu Fort Pienc (18/04 – 19.00 h), a l’Auditori Sant Martí (25/04 – 19.00 h) i al CC Tomasa Cuevas – Les Corts (25/04 – 17.00 h), que aquesta primavera se suma per primer cop a les projeccions.

Les entrades són gratuïtes i podeu reservar-ne des dels enllaços anteriors. Si teniu una reserva i finalment no vindreu, cancel·leu-la per tal que algú altre pugui accedir a la projecció. Aquí us expliquem com fer-ho en línia.

Activitats relacionades