52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

Documental del mes: Push

Auditori Sant Martí, CC Casa Elizalde i CC Ateneu Fort Pienc
10, 15 i 31/10/2019
  • Cinema

Per què ja no ens podem permetre viure a les nostres ciutats?

El preu de l’habitatge de l’àrea metropolitana de Toronto ha pujat un 425% en els últims trenta anys. Els salaris dels habitants, en canvi, no. Aquest fenomen no és exclusiu de la ciutat canadenca, sinó un fet que es pot reconèixer en la majoria de ciutats de tot el món, com per exemple Barcelona. Quan el cost de residència i els sous dels qui hi viuen divergeixen de manera tan rotunda, es produeix l’expulsió de totes aquelles persones que no es poden permetre viure a la ciutat.

Però quins factors converteixen el dret fonamental a un habitatge digne en un luxe? I sobretot, qui en són els responsables? Push, el documental del mes d'octubre, prova de trobar la resposta a aquestes preguntes viatjant per diversos països en companyia de la relatora especial en habitatge de l’ONU Leilani Farha. El film entrevista polítics, sociòlegs, economistes i periodistes per mirar d’escatir qui i per quins motius s’expulsen milers de persones de les ciutats, revelant els secrets més foscos de l’entramat mundial de l’especulació immobiliària i urbanística. Time to push back.

El director de Push, el suec Frederik Gertten, és ben conegut pel seu activisme. Periodista a més de cineasta, ha dirigit films aclamats com Big boys gone bananas! (2012), Bike vs. cars (2015) o Becoming Zlatan (2016). El seu darrer documental, estrenat aquest 2019, ha recollit diversos premis a festivals especialitzats de països com el Canadà, Alemanya, Polònia o Dinamarca. Va rebre el Premi del Jurat Jove Reteena al festival DocsBarcelona del 2019.

Podreu veure Push a les pantalles habituals de l’Auditori Sant Martí (10/10 – 20.00 h), del CC Casa Elizalde (15/10 – 19.00 h) i del CC Ateneu Fort Pienc (31/10 – 19.30 h) amb entrada lliure que cal reservar prèviament des del web dels tres equipaments.

Activitats relacionades