52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

Documental del mes: Dani Karavan

CC Ateneu Fort Pienc, CC La Casa Elizalde i Auditori Sant Martí
17 i 22/06/2021
 • Cinema

Aquestes propostes ja han passat

Retrat d'un artista irreverent i carismàtic

Els adjectius carismàtic, irreverent i una mica rondinaire podrien definir el caràcter de l'artista israelià Dani Karavan. Quedar-se només amb aquesta imatge, però, seria injust amb un artista reconegut internacionalment per transformar l'espai públic amb instal·lacions monumentals i compromès en la promoció de la pau a tot el món. Ara bé, quan la deixadesa de les institucions abandona les obres i permet que es deteriorin sense remei, és legítim, segurament, sentir certa frustració.

El documental del mes de juny és un viatge emotiu i sense filtres per la llarga trajectòria d'un artista universal que veu com el seu cos es va afeblint mentre lluita per seguir creant amb la passió del primer dia. Un retrat carregat de sentit de l'humor, sobre un creador amb una sensibilitat única per dotar de vida pròpia els espais urbans i naturals on treballa.

Traspassat amb noranta anys al 29 de maig del 2021, en vida va recollir nombrosos premis entre els quals figura el Premi Nacional del Consell Nacional de Cultura i de les Arts (CoNCA) per l'obra Passatges (1990) que es troba al costat del cementiri de Portbou. És un homenatge al filòsof alemany Walter Benjamin, mort en aquesta població l'any 1940 fugint del nazisme, i interpretat com a símbol de cultura, pau i llibertat. El monument parla per si sol i permet copsar la senzillesa de l'art de Karavan en tota la seva magnitud.

El també israelià Barak Heymann ha dirigit High Maintenance – The Life and Work of Dani Karavan (2020). Director de llarga trajectòria en documentals, ha produït més de trenta documentals amb Heymann Brothers Films, fundada amb el seu germà Tomer. El documental del mes de juny ha estat seleccionat al festival Hot Docs del Canadà, al Jerusalem Film Festival d'Israel i al Krakow Film Festival de Polònia.

Dani Karavan, que va tancar el festival DocsBarcelona 2021, es podrà veure gratuïtament al CC Ateneu Fort Pienc (17/06 – 19.30 h. Reserves 14/06 – 09.00 h), a l'Auditori Sant Martí (17/06 – 19.00 h. Reserves 03/05 – 09.00 h) i al CC La Casa Elizalde (22/06 – 19.00 h. Reserves 18/06 – 09.00 h).

Cal que reserveu entrades al web de cada equipament o directament des dels enllaços anteriors. Si teniu la reserva feta i finalment no vindreu, cancel·leu la inscripció per tal que altres persones puguin accedir a la projecció. Aquí us expliquem com fer la reserva i la devolució.

Activitats relacionades

 • Tanit Plana retrata l'adolescència

  On:
  CC Can Basté, CC Joan Oliver - Pere Quart i CC La Casa Elizalde
  Quan:
  Fins al 31/12/2021
 • Les activitats al voltant del programa del MNAC

  On:
  Diversos centres cívics
  Quan:
  02, 03, 04 ,05, 10, 15, 17, 18, 19/06 i fins al 30/07/2021
 • És un document basat en la seva llarga experiència

  On:
  CC Sagrada Família
  Quan:
  Tot l'any