52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

Documental del mes: Domingo Domingo

CC Ateneu Fort Pienc, CC La Casa Elizalde i Auditori Sant Martí
15, 20 i 22/02/2024
  • Cinema

Aquestes propostes ja han passat

Un agricultor valencià pot plantar cara a les grans multinacionals?

Té acidesa, és plena de suc i un punt dolça. En Domingo Domingo, un petit agricultor de la Plana Baixa del País Valencià, ha aconseguit produir en secret una mandarina de gran qualitat amb la qual espera fer-se ric.

Malgrat el mercat dominat per les grans multinacionals que patenten les varietats de fruites més bones i resistents, el citricultor de les Alqueries somia seguir la tradició familiar i de la comarca i poder viure de la terra. És per això que busca vendre la patent de la nova varietat a la Fira de Berlín, on es troben les empreses alimentàries més importants de tot el món.

Mentre el seu pla perfecte es va desenvolupant davant les càmeres, el documental del mes de febrer mostra el dia a dia d’aquest llaurador murri i extravertit, però també els canvis que pateix el sector amb els preus de la fruita cada cop més baixos i el paper puixant de les multinacionals en el món de l’alimentació, que obliga els llauradors a comprar-los les varietats si volen subsistir. Aconseguirà que algú li compri la patent per uns quants centenars de milers d’euros i poder viure com si cada dia fos diumenge?

Domingo, Domingo (Espanya, 2023) ha estat dirigit per la cineasta i antropòloga Laura García Andreu. En el seu primer llargmetratge retrata els canvis que ha patit els últims anys el món de la pagesia i reflexiona sobre el futur de l’ofici. García Andreu també és autora de (M)otherhood (2018), un documental que trenca tabús sobre la maternitat i pel qual va recollir diversos premis.

A la Xarxa de Centres Cívics de Barcelona es pot veure a l’Auditori Sant Martí (15/02 – 19.00 h), al CC La Casa Elizalde (20/02 – 19.00 h) i al CC Ateneu Fort Pienc (22/02 – 19.00 h). Reserveu entrades gratuïtes des dels enllaços anteriors.

Activitats relacionades