52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

Documental del mes: Mambar Pierrette

CC Ateneu Fort Pienc, CC La Casa Elizalde, Auditori Sant Martí i CC Tomasa Cuevas - Les Corts
09, 16, 28 i 30/05/2024
  • Cinema

Aquestes propostes ja han passat

La història d'una dona poderosa que lluita per tirar endavant

La Mambar Pierrette és una modista de Douala, la ciutat més gran del Camerun, que viu al límit de les seves forces. Des de l’alba fins a la caiguda del dia cus uniformes escolars sense parar per mirar de pujar els tres fills. Tot i això, sempre té un moment per conversar amb qui passi pel taller de costura.

Quan plou, l'aigua es desborda dels barrancs i s'estén pels carrers. La Mambar buida amb resignació l'aigua que l’hi ha entrat a casa i a l’obrador. A més, se li espatlla la màquina de cosir, reparar-la costa una fortuna i mai té prou diners: els clients sempre regategen. Però tot això no és res comparat amb la desgràcia que li espera.

Dirigit per Rosine Mbakam (Yaoundé, Camerun, 1980), el llargmetratge Mambar Pierrette ha estat rodat com si fos un document de la vida real on els actors no professionals s’interpreten a si mateixos, reforçant la sensació d'autenticitat.

Mbakam va créixer en un barri popular que va alimentar-li la imaginació com a cineasta. Va treballar tres anys a la STV de Douala com a directora i productora i més tard va ingressar a l’INSAS, una escola de cinema belga. La seva pel·lícula de graduació You will be my ally va ser molt notable i va fundar la productora, Tândor Productions amb la que ha dirigit una sèrie de pel·lícules seleccionades en els festivals de cinema més importants del món.

Mambar Pierrette és el seu quart documental, el primer de ficció, després de gravar Les deux visages d'une femme bamiléké (2016), Chez jolie coiffure (2018) i Les prières de Delphine (2021), centrats també en figures femenines. Mbakam ofereix una pel·lícula apassionant on el suspens neix de situacions quotidianes. No filma víctimes, sinó lluitadores, dones boniques i fortes, sempre en moviment, sempre plenes de vida.

A la Xarxa de Centres Cívics de Barcelona, el documental del mes de maig es podrà veure a l‘Auditori Sant Martí (09/05 – 19.00 h), al CC Ateneu Fort Pienc (16/05 – 19.00 h), al CC La Casa Elizalde (28/05 – 19.00 h) i també al CC Tomasa Cuevas – Les Corts (30/05 – 17.00 h).

Cal reservar entrades des dels enllaços anteriors. Si finalment no hi podreu assistir, retorneu-les per tal que altres persones puguin accedir a la projecció. Aquí us expliquem com fer la reserva i la devolució.

Activitats relacionades