52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

Documental del mes: Ouaga girls

Diversos centres cívics
14, 19 i 28/02/2019
  • Cinema

Un film inspirador sobre les eleccions vitals

Una colla de joves estudiants d'Ouagadougou somien convertir-se en mecànics de cotxes. Per això estudien, lluiten i encaren el futur amb gran esforç, en una societat que no els posa la vida gaire fàcil.

L'índex d'atur entre la joventut a Burkina Faso, un dels països més pobres del món, s'enfila fins al 52%. Malgrat les dificultats i les magres perspectives, el grup de companyes esdevé un refugi, un espai de joia i germanor en un moment crucial de les seves vides en el pas cap a la vida adulta, la lluita per reivindicar el dret de la dona d'exercir qualsevol professió i enmig dels canvis polítics que experimenta el país.

La directora del film Theresa Traoré Dahlberg, nascuda l'any 1983, criada entre Suècia i Burkina Faso i amb estudis a Nova York i Estocolm on viu actualment, va debutar amb el documental Taxi Sister (2011) rodant el dia a dia d'una de les primeres dones taxistes al Senegal. Ouaga girls (2017) és el seu primer film de llarga durada i té en procés de producció el film The embassador's wife (2019). El documental del mes de febrer ha estat premiat en múltiples festivals del Marroc, Burkina Faso, Suècia, Suïssa, Espanya, Països Baixos, Tunísia, Canadà, Sèrbia...

Ouaga girls es podrà veure als quatre espais habituals que col·laboren amb el DocsBarcelona: l'Auditori Sant Martí (14/02 – 20.00 h), el CC Casa Elizalde (19/02 – 19.30 h), el CC Torre Llobeta (28/02 – 19.00 h) i el CC Ateneu Fort Pienc (28/02 – 19.30 h). L'entrada és gratuïta en els quatre casos i cal reservar-la prèviament des del web de cada centre.

Activitats relacionades