52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

Documental del mes: Rebellion

CC Casa del Rellotge, CC Ateneu Fort Pienc, Auditori Sant Martí i CC La Casa Elizalde
07, 20 i 25/10 i fins al 04/11/2022
  • Cinema

Aquestes propostes ja han passat

Un film inspirador, dramàtic i trepidant

El clima està canviant a una velocitat superior a la que el món científic havia predit. L’augment de la temperatura global, el retrocés de les glaceres, els fenòmens meteorològics extrems com més va més freqüents, la pèrdua de la biodiversitat, la disminució de les collites... l’emergència climàtica és un fet, ja no és una teoria distòpica.

Per conscienciar la societat i forçar els governs a actuar en contra del canvi climàtic abans no sigui massa tard va néixer el col·lectiu Extinction Rebellion. El moviment ecologista va veure com l’any 2018 emergia aquest grup que apostava per l’acció directa i la desobediència civil.

El documental del mes d'octubre en mostra els orígens per primer cop. L’accés inèdit al nucli dur del grup retrata l’eufòria inicial, els dilemes morals i l’augment dels conflictes per prendre decisions consensuades a mesura que el moviment creix. La tensió interna s’ajunta amb la pressió policial i política per desestabilitzar el col·lectiu.

Rebellion (Regne Unit, 2021), codirigit per Maia Kenworthy i Elena Sánchez Bellot, és un thriller sobre els orígens del moviment, les lluites d’egos i el xoc generacional. Han estat quatre anys immerses en el món de l’activisme, des que el 2018 Kenworthy va conèixer els cofundadors d’Extinction Rebellion. El dilm ha estat seleccionat a diversos festivals de cinema europeus com Amsterdam, Helsinki, Oslo, Glasgow, Copenhaguen, Praga, La Haia i fins i tot de Nova York (Estats Units d’Amèrica) i Castlemaine (Austràlia).

A les pantalles de la Xarxa dels Centres Cívics de Barcelona on habitualment es pot veure el Documental del mes, aquest octubre s’hi incorpora la del CC Casa del Rellotge (07/10 – 19:00 h, Sala Pepita Casanellas). Les projeccions continuen al CC Ateneu Fort Pienc (20/10 – 19.00 h), a l’Auditori Sant Martí (20/10 – 19.00 h) i finalment, al CC La Casa Elizalde (25/10 – 19.00 h). A més a més, l’Auditori Sant Martí permet visualitzar el document en línia entre el 21/10 i el 04/11.

L'entrada és gratuïta, com sempre, però cal que reserveu plaça al web de cada equipament des dels enllaços anteriors. Si teniu entrades i finalment no vindreu, si us plau, retorneu-les per tal que algú altre les pugui fer servir. Aquí us expliquem com fer-ho.

Activitats relacionades