52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

Documental del mes: Remant a la deriva

CC La Casa Elizalde, Auditori Sant Martí i CC Ateneu Fort Pienc
19, 21 i 28/09/2023
  • Cinema

Dues formes contraposades d’afrontar el canvi climàtic

En Rakesh i en Ganesh són dos amics de Bombai, pescadors, que tenen dues visions oposades davant el futur de l’ofici i un mar moribund davant seu. Si bé un continua apostant pel sistema tradicional de pesca que observa el cicle lunar i les marees, l’altre incorpora la tecnologia al seu vaixell per tal d’extreure més peix i convertir-se en un gran home de negocis.

L’amistat que comparteixen, una relació gairebé fraternal, comença a esquerdar-se a mesura que prenen camins diferents per tirar endavant les famílies. Tanmateix, assisteixen indefensos i vulnerables a les alteracions que comporta el canvi climàtic, que afecta directament el mar i el seu comportament.

La directora Sarvnik Kaur és una documentalista dedicada a les històries mundanes que amaguen conflictes sota la superfície. A ballad of Maladies, el seu primer documental, explora la tradició de la resistència política al Caixmir a través de l'obra de poetes, músics i artistes. Se’n va prohibir l’emissió a la xarxa de televisió nacional, però va ser guardonada amb el 64è premi nacional de cinema de l'Índia, a l’11a biennal d'Àsia del Sud i a la 10a edició de l'IDSFF Kerala.

Gravant Against the tide, ha dedicat tres anys als pescadors kolis de Bombai al nou documental que ha rebut la subvenció pel Sundance Film Fund, Catapult Film Fund, IDFA Bertha, San Francisco Film Fund, AlterCine Foundation, HotDocs Crosscurrents International.

A la Xarxa de Centres Cívics de Barcelona, el documental del mes de setembre es pot veure al CC La Casa Elizalde (19/09 – 19:00 h), a l’Auditori Sant Martí (21/09 – 19:00 h) i al CC Ateneu Fort Pienc (28/09 – 19:00 h). Cal reservar entrades des dels enllaços anteriors.

Activitats relacionades