52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

Dones del món

CC Joan Oliver - Pere Quart
20/01, 17/02 i 17/03/2021
  • Cinema

Cinema feminista al CC Joan Oliver - Pere Quart

Aquest hivern, el CC Joan Oliver – Pere Quart reprèn el cicle cinematogràfic Dones del món amb tres noves pel·lícules. És a través del cinema, de ficció o documental, que el centre vol explorar diverses realitats. Per evidenciar d'on venim, per veure quins reptes ens esperen i per animar a participar activament en la consecució d'una societat més igualitària i justa.
 
Hysteria
20/01 – 18.00 h
Tanya Wexler, Gran Bretanya 2011, 95 minuts
A l'Anglaterra de finals del segle XIX, el doctor Joseph Mortimer Granville va inventar el seu primer consolador elèctric per a tractar el que es coneixia com a "histèria femenina". Els símptomes d'aquesta "malaltia" incloïen insomni, retenció de fluids, espasmes musculars, irritabilitat i pèrdua de la gana. El massatge genital va ser un remei mèdic utilitzat des de l'antiguitat i la histèria va ser reconeguda com una malaltia psiquiàtrica als Estats Units fins a l'any 1952.

 
Joana Biarnés, una entre tots
17/02 – 18.00 h
Òscar Moreno i Jordi Rovira, Espanya 2015, 72 minuts
Aquesta és la desconeguda vida i obra de Joana Biarnés, la primera fotoperiodista espanyola recuperada gràcies a la troballa de les impressionants imatges amb les quals la jove fotògrafa va immortalitzar grans personatges de la història recent. Una fotògrafa pionera que va vèncer els prejudicis de la seva època i va triomfar en la seva professió.

 
Pina
17/03 – 18.00 h
Wim Wenders, Alemanya 2011, 106 minuts
La pel·lícula està composta per algunes de les peces coreogràfiques més notables de la companyia de dansa del Tanztheater Wuppertal, dirigides per Pina Bausch, la qual apareix escassament a la pel·lícula a causa de la seva sobtada defunció durant els treballs de rodatge. Wim Wenders decideix realitzar aquesta pel·lícula en 3D per mostrar l'art peculiar de l'artista, poder-ne sentir el moviment, els gestos i el llenguatge, i veure la pel·lícula des del mateix escenari, tot compartint la realitat de ballarins i ballarines.

 
Les entrades són gratuïtes i només cal que les reserveu al web del centre. Si teniu la reserva feta i finalment no vindreu, cancel·leu la inscripció per tal que algú altre pugui accedir-hi. Aquí us expliquem com fer la reserva i la devolució.

Activitats relacionades