52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

El Casinet d’Hostafrancs celebra els 40 anys!

CC Casinet d'Hostafrancs
06/10/2022
  • Art i exposicions
  • Dansa

Aquestes propostes ja han passat

S’inaugura un mural commemoratiu de l’artista Roc BlackBlock

El CC Casinet d’Hostafrancs va obrir les portes el 3 d’octubre del 1982, ara fa quaranta anys. Gràcies a la lluita veïnal dels anys 1970, es va frenar el pla urbanístic que pretenia construir un conjunt d’habitatges als terrenys de l’antiga fàbrica de l’Espanya Industrial S.A..

El conjunt fabril que la família Muntades havia inaugurat l’any 1848 als prats d’indianes de la riera Magòria es va convertir en la tèxtil més important de Sants i de quasi tot el país. Funcionava amb màquines de vapor i es dedicava al filat, teixit i estampat del cotó. D’aquí prové el nom popular que se li va donar: El vapor nou. Per tal que els milers de treballadors que hi passaven cada dia tinguessin un menjador i un espai d’esbarjo, es va construir El Casinet. Aquest edifici, que encara es conserva, és la seu del CC Casinet d’Hostafrancs des de fa quatre dècades.

En memòria i reconeixement del passat tèxtil del barri, l’artista Roc BlackBlock ha pintat un mural a una de les tàpies del centre. La inauguració tindrà lloc el dijous 6 d’octubre, a les 18:30 h. L’acte, que comptarà amb l’actuació de les companyies de dansa La Companyia, Donar Veu a la Memòria i l'Esbart Ciutat Comtal, forma part de les celebracions del 40è aniversari de l’equipament d’Hostafrancs.

Que per molts anys més, Casinet, pugueu continuar sent el teixit del barri!

Activitats relacionades