52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

El CC Albareda celebra 10 anys!

CC Albareda
19/11 i 02/12/2022
  • Música

Aquestes propostes ja han passat

Veniu a celebrar l’aniversari?

Ara fa deu anys, a tocar del parc de les Tres Xemeneies del Poble-sec, obria les portes el CC Albareda. L’edifici de nova planta projectat per Mas Arquitectes va ser possible després d’anys de reivindicacions de les associacions de veïns, que reclamaven un equipament cultural al barri.

El nom de l’equipament i el del carrer on hi ha el CC Albareda coincideix amb el cognom d’una de les famílies propietàries dels terrenys de la zona. Fins ben entrat el segle XIX, aquest espai fora muralles proveïa la ciutat de productes hortofructícoles i es coneixia com les Hortes de Sant Bertran. El carrer Albareda està dedicat a Leandre Albareda i Petit (1852-1912), que va ser el projectista del Cementiri Nou de Montjuïc, inaugurat l’any 1883.

Des de l’inici, l’equipament que també forma part de la xarxa de Cases de la Festa, s’ha especialitzat en la cultura musical amb una programació que pivota al voltant d’aquest eix central i que tant pot contenir concerts de tota mena d’estils, esperonar els grups que assagen al centre, debatre al voltant de gèneres i noms destacats a través dels cicles divulgatius, com incentivar el coneixement musical a partir de l’àmplia oferta de tallers singulars.

Per celebrar aquesta dècada de vida cultural al barri, s’ha preparat la Festa dels 10 anys (02/12 – 18:00 h) al pati del centre. Hi haurà la Benvinguda bandarra (18:00 h) a càrrec dels Castellers del Poble-sec, un brindis i pica-pica (18:30 h), el concert de Las Karamba (20:00 h) que no hi podia faltar la música!, i, per tancar la celebració, la penúltima amb tabalers i el Gat Sirius (21:00 h). L’entrada és lliure, sense inscripcions, fins a completar l’aforament.

Per anar escalfant motors, i amb motiu de les Jornades Internacionals pels Drets Culturals Culturopolis, el centre participa en la cercavila Culturopolis (19/11 – 11:00 h) que sortirà de la plaça Bella Dorita, amb la col·laboració de SCH Lo Picarol, Somsó, Dones i repercussió, Palacio de la Magia i Sound System Pororoca.

Per molts anys més, CC Albareda!


Il·lustració de Judit Panxeta

Activitats relacionades