52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

El CC El Sortidor fa 20 anys!

CC El Sortidor
28/09, 05, 16, 20/10 i 03/11/2023
  • Dansa
  • Literatura
  • Música
  • Teatre

Aquestes propostes ja han passat

Dues dècades fent bullir el barri

El 2003, el Poble-sec inaugurava un dels equipaments més reivindicats pel barri: el CC El Sortidor. Vint anys després, l’equipament celebra dues dècades fent bullir l’olla. Durant tot aquest temps, la cultura gastronòmica s’ha convertit en l’eix sobre el qual gira bona part de la programació a través del projecte A taula!. El centre també potencia les arts escèniques a partir de les residències Balandra.

A final del segle XIX, la urbanització de l’Eixample de Santa Madrona va crear l’entramat de carrers actual i la plaça coneguda, fins al 1992, com a Blasco de Garay. Al bell mig s’hi va col·locar un brollador que provenia de la cruïlla entre el Passeig de Gràcia i el carrer de Provença i que, després de quaranta-tres anys, va anar a parar a la plaça de Sant Jordi, a Montjuïc. La Font de Ceres va acabar donant nom a la plaça i a l’equipament.

El Poble-sec ha estat sempre un barri d’acollida. En un primer moment, en temps de la industrialització de Barcelona, va rebre població catalana que venia de les comarques més agrícoles. Als anys 1910-1920, amb motiu de les obres de l’Exposició Internacional del 1929 a la muntanya de Montjuïc i del metro, la nova població era sobretot originària del País Valencià, Aragó i Múrcia. A les dècades dels anys cinquanta, seixanta i setanta, va arribar principalment gent d’Espanya atreta pel creixement industrial de la ciutat. Els últims anys, la història s’ha repetit amb persones vingudes, en gran majoria, d’Àsia, Centreamèrica i Sud-amèrica.

En homenatge a totes les persones que han configurat el barri i han donat vida al CC El Sortidor, l’equipament commemora el 20è aniversari amb un programa d’activitats que comença amb la Commemoració del 20è aniversari del Sortidor (28/09 – 18.30 h). L’Orquestra de Corda d’Adults, el CERHISEC i el Consell de Cultura Popular posen les primeres notes de color de les celebracions.

L’aniversari continua amb Siluetas de agua (05/10 – 19.00 h), la peça performativa creada al centre que dialoga amb el passat i el present del barri. Al cap d’uns dies, i en col·laboració amb Arnau Gallery i el Teatre Arnau es crea el Mural participatiu (16/10 – 18.30 h), una imatge que omplirà el pati de colors i de la història del centre.

El plat fort arriba amb Una senyora festa! (20/10 – 18.30 h). Hi trobareu Fargar, la peça de dansa vertical de la cia Berta Baliu, creada en col·laboració amb els Castellers del Poble-sec. En acabat hi haurà la inauguració del nou mural, un espectacle d’improvisació literària i el pica-pica final preparat per l’associació Las espigadoras amenitzat per la música de Salvadiscos.

Finalment, l’experiència teatral itinerant Pròleg (03/11 – 18.30 h) creada per la cia Inca teatre, posa punt final a les celebracions del vintè aniversari.

Per molts anys, CC El Sortidor!

 
Per a més informació, consulteu el web de l'equipament. I si voleu conèixer més la història del centre, obriu aquest enllaç.

Activitats relacionades