52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

El Centre Cívic La Cadena celebra el seu 35è aniversari!

Centre Cívic La Cadena
2022
  • Art i exposicions
  • Dansa
  • Divulgació
  • Familiar
  • Música
  • Rutes i visites
  • Tallers
  • Teatre

Aquestes propostes ja han passat

El CC organitzarà activitats especials durant el 2022 a causa de la celebració

El Centre Cívic La Cadena, al barri de la Marina de Barcelona, dona aquest desembre el tret de sortida al 35è aniversari de l’equipament. Amb motiu de la celebració, el centre ha organitzat i té previstes algunes activitats especials durant l’any 2022. Ara per ara, el centre obsequiarà els seus usuaris i usuàries amb una ampolla gravada personalitzada per tal d’agrair-los la seva confiança i fidelitat durant aquests anys de trajectòria.

Cal recordar que el Centre Cívic La Cadena és un equipament especial, ja que va néixer de la lluita veïnal el 6 de desembre de l’any 1986, com molts altres equipaments i espais del barri de la Marina. De fet, ens trobem davant d’un territori que és com és gràcies a les reivindicacions del veïnat. En un primer moment va ser un espai gestionat directament pels veïns i veïnes del barri; es tractava d’un espai social on s’organitzaven activitats, se cedien espais a entitats i hi havia un bar. Va ser el 1986 que es va aconseguir, després de molt d’esforç, que La Cadena esdevingués un centre cívic dins la xarxa dels centres cívics de la ciutat de Barcelona. I, després de molts anys de gestió privada, finalment l'any 2016 la Unió d’Entitats de La Marina va assumir la gestió cívica del centre, un dels primers equipaments amb aquest model de gestió de la ciutat, que perviu encara avui.

Amb motiu dels 35 anys, el Centre Cívic té previstes sorpreses i activitats especials. Algunes que es poden desvetllar ara per ara són l’obsequi d’una ampolla gravada que es donarà a les persones usuàries del centre durant el mes de desembre, i que també es donarà a les entitats amigues i equipaments del barri. Alhora, durant el trimestre de primavera s’està donant forma als “Dissabtes encadenats”, una iniciativa per poder mostrar portes enfora què és el Centre Cívic i quin és el seu projecte cultural a través de la participació de les persones, entitats i professionals que han estat vinculats al projecte en el transcurs d’aquests trenta-cinc anys. Per últim, i per tancar la celebració de l’aniversari s’organitzarà una exposició participativa durant la tardor sobre la història del centre.

La celebració del 35è aniversari vol ser un espai obert, on tothom pugui participar. Tot i que les línies generals estan marcades, les propostes encara s’han d’acabar de concretar i es farà de la mà de la participació de tots i totes les que s’hi vulguin implicar.

Podeu veure el vídeo de presentació del 35è aniversari del centre cívic fent clic aquí.

Activitats relacionades