52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

El cinema i la literatura s'alien al BCNegra

CC Ateneu Fort Pienc
21, 28/01 i 04/02/2021
  • Cinema

Torna el cicle de cinema negre al CC Ateneu Fort Pienc

Els deu últims dies del mes de gener, Barcelona celebra la 16a edició del festival de literatura BCNegra. El festival, que premia l'escriptora estatunidenca Joyce Carol Oates amb el Pepe Carvalho 2021, té un vessant cinematogràfic gràcies al cicle que programa cada any el CC Ateneu Fort Pienc. Tres pel·lícules basades en un trio de publicacions del gènere negre.

Gun crazy
21/01 – 19.30 h
Basada en la història breu que es va publicar al The Saturday Evening Post l'any 1940 escrita per en Mackinlay Kantor i adaptada al cinema deu anys després per Joseph H. Lewis, El demonio de las armas és una història d'amor impossible entre un veterà de la segona guerra mundial obsessionat per les armes que s'afegeix entusiasta en la carrera criminal de la dona de qui s'enamora, amant de les armes com ell.

Detour
28/01 – 19.30 h
Martin Goldsmith va escriure la novel·la Detour l'any 1939. Sis anys més tard, ell mateix l'adaptava al cinema per rodar la pel·lícula homònima de sèrie B dirigida per Edgar G. Ulmer. El film, gravat en només sis dies i amb un pressupost ben minso comparat amb les grans produccions hollywoodianes de l'època, explica el viatge accidentat d'un pianista de Nova York que vol arribar a Califòrnia fent autostop per trobar-se amb la seva xicota. Mentre condueix, s'adona que l'home qui l'ha recollit és mort. Aclaparat per la situació, decideix abandonar el cos i continuar el viatge. A mig camí, recull una dona que l'amenaça de denunciar-lo si no adopta la identitat del mort i cobra una herència.

In a lonely place
04/02 – 19.30 h
La història que va publicar l'any 1947 l'escriptora Dorothy B. Hughes, una de les seves novel·les més conegudes, va ser portada al cinema només tres anys després pel director Nicholas Ray i interpretada per Humphrey Bogart i Gloria Grahame. Ell, guionista conflictiu, ha d'adaptar un llibre que ni ha obert. Ella, treballadora del club nocturn que ell freqüenta, l'ha llegit de dalt a baix. Es troben al pis de l'escriptor per comentar-la i l'endemà, la policia li comunica que és el principal sospitós del seu assassinat.

Les entrades són gratuïtes i només cal que en reserveu a partir del dilluns de la setmana corresponent des del web del centre. Si teniu la reserva feta i finalment no vindreu, cancel·leu la inscripció per tal que algú altre pugui accedir-hi. Aquí us expliquem com fer la reserva i la devolució.

Activitats relacionades