52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

El Coll Fantasy torna a omplir-se d'il·lusions

CC El Coll - La Bruguera
Del 08/11 al 07/12/2019
  • Art i exposicions
  • Cinema
  • Literatura
  • Tallers

Homenatja el film Matrix, en el 20è aniversari de la seva estrena

El CC El Coll – La Bruguera aposta, des de ja fa 15 anys, pel gènere de la ciència-ficció amb el cicle anual Coll Fantasy curull de propostes que van des de la literatura fins al cinema, passant pel còmic o qualsevol altre format que contribueixi a la difusió de la fantasia.

Del 8 de novembre al 7 de desembre, l'equipament situat a la muntanya del Carmel renova un any més el seu compromís amb el gènere, coincidint amb el vintè aniversari de l'estrena de Matrix, la pel·lícula que va marcar una nova època en el cinema de ciència-ficció.

L'antiga seu de l'editorial de tebeos La Bruguera acull l'exposició 20 anys de Matrix (del 08/11 al 07/12), una selecció d'imatges de la famosa saga i de l'univers que es va crear al seu voltant. La mostra s'inaugura amb la xerrada Matrix: realitat i ficció (08/11 – 19.30 h *** ANUL·LADA ***) a càrrec del professor Miquel Barceló. El dia inaugural s'acabarà amb la tradicional mostra de curtmetratges de ciència-ficció, fantasia i terror La nit més curta (08/11 – 21.00 h) organitzada pel col·lectiu ZÔ3.

L'endemà dissabte, la festa surt del centre i se'n va fins al Parc de la Creueta del Coll per viure Gràcia Zona 0 (09/11 – de 18.00 h a 23.00 h), la primera zombi survival juvenil. Una nit plena de diversió, aventures i molts, molts zombis. Si voleu més informació del tema, contacteu a través d'aquest correu electrònic. La setmana següent el joc continua, tot i que més controlat, en la jornada lúdica (16/11) amb jocs de taula, de rol i d'estratègia que proposen diverses entitats i clubs.

Per altra banda, el club de lectura de ciència-ficció i fantasia de la Biblioteca Jaume Fuster fa coincidir la tertúlia mensual (20/11 – 19.30 h) amb la lectura de Neuromante de William Gibson. Tingueu en compte, també, la mostra d'autors i editorials emergents (22/11 – 19.00 h) relacionats amb la temàtica.

Si sou fans de la trilogia, marqueu l'agenda en vermell el dissabte 23 de novembre. A la Biblioteca Jaume Fuster, dediquen la jornada a la projecció del curt m@triXX (23/11 – 17.00 h), seguida per la pel·lícula Matrix (23/11 – 17.15 h) i una taula rodona (23/11 – 19.15 h) per debatre el film.

Com a colofó del cicle, el col·lectiu PostFuturear proposa una activitat a cavall entre un debat i un taller experimental de filosofia. Posthumanismes, especulació i extinció (29/11 – 18.00 h) vol pensar en futurs extrems, en un moment on convergeixen la crisi climàtica, l'acceleració provocada pels mercats i les tecnologies i la reflexió sobre la naturalesa humana.

Totes les activitats són gratuïtes i no cal fer inscripció prèvia.

Activitats relacionades