52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

El Diversitats volta per la Mediterrània

CC Navas
Fins al 13/06/2019
  • Ciències socials
  • Divulgació
  • Gastronomia
  • Música
  • Tallers

Aquestes propostes ja han passat

Atenes, Egipte i Marroc centren el nou cicle

Aquesta primavera, el CC Navas torna a fer les maletes per continuar descobrint la riquesa cultural de tots els racons del planeta. En aquesta ocasió, se centra al voltant de les diverses cultures que conformen l'arc mediterrani.

El cicle comença amb la xerrada La democràcia a Atenes, el bressol de la democràcia? (30/04 – 18.30 h) amb el llicenciat i especialitzat en Història Antiga, Jorge Pisa, que ens farà viatjar fins als segles V i IV aC per conèixer les bases de la participació ciutadana en l'esdevenir de la societat.

Travessant el mar des de Grècia, fareu parada a Egipte per tractar un dels centres de cultura més famosos de la història, la biblioteca d'Alexandria (28/05 – 18.30 h), on van estudiar-hi acadèmics clàssics com Euclides o Claudi Ptolomeu. Jorge Pisa, de bell nou, dissertarà entorn el seu funcionament i el final tràgic que va acabar amb aquesta institució intel·lectual.

Tornant cap a l'oest i als temps actuals, el professor de ciències geològiques David Rabadà i Vives tractarà el Marroc ocult (19/06 – 18.30 h). Després de visitar el país durant més de vint anys, aquest viatjant enamorat de la zona descobrirà alguns llocs i costums que no acostumen a sortir a les guies turístiques.

A més a més, també podreu continuar descobrint diferents aspectes de la cultura de l'antic Egipte amb les converses que porta a terme cada trimestre la doctora en Història i membre de la missió arqueològica a Oxirrinc, Núria Castellano i Solé. El cicle Terra de mòmies i faraons primaveral tractarà la medicina (09/05 – 18.30 h) i a principi de juny parlarà del faraó Sol Amenhotep III (05/06 – 18.30 h), responsable de la construcció del temple de Luxor, entre més.

La part musical arriba amb el concert de Dàfnia (13/06 – 19.00 h), que vol mostrar la diversitat estilística de la música vocal de la Mediterrània interpretant composicions tradicionals i contemporànies amb una formació instrumental força inusual: kanun i saz turcs, tar, viola de roda, percussions vàries... i ens transporten a Algèria, Marroc, Albània, Macedònia, però especialment als Balcans i a Turquia.

Per donar una mica més de color al cicle, l'equipament de Navas proposa un parell de tallers gastronòmics que podreu seguir durant abril i maig. Essència, sabors i aromes de la cuina àrab (26/04 i 03/05) vol transportar-nos, a través de la cuina, directament al cor de la cultura àrab amb les olors intenses del comí i la cúrcuma, els gustos refrescants de la menta i la llimona i receptes com la tagine, el couscous i el pollaste Ras Hanout. El segon taller, Cuina del Mediterrani oriental (10 i 17/05 – 19.00 h), porta el cabàs carregat de verdures, llegums, cereals i oli d'oliva per elaborar plats d'Itàlia, Tunísia, Algèria, Grècia, Turquia, però també de receptes més properes com de les Balears o Catalunya mateix.

Activitats relacionades