52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

El documental del mes: Un viatge de marbre

CC La Casa Elizalde, CC Ateneu Fort Pienc i Auditori Sant Martí
21 i 23/02/2023
  • Cinema

Aquestes propostes ja han passat

De Grècia a la Xina, un viatge al·lucinant per la ruta del marbre

Des de les pedreres gregues s’extreuen grans blocs de marbre que naveguen fins a la Xina, on les converteixen en escultures i columnes d’estil hel·lenístic. Les restes petites es transformen en imants de nevera o altres records que, un altre cop a les botigues de souvenirs europeus, els compraran turistes vinguts, en molts casos, de la Xina.

Al llarg d'aquesta ruta del marbre, hi intervenen una gran varietat de persones que tenen un paper en la cadena de consum cíclica: l'empresari xinès que s'ha fet càrrec d'una pedrera de marbre grega, els treballadors i els seus fills en una fàbrica de souvenirs a Quanzhou, un comerciant de marbre francès amb seu a la Xina. Les filles de parla xinesa d'un empresari grec que gestiona un servei de turisme i migració són personatges recurrents de la pel·lícula. Com a ambaixadores culturals, acompanyen el seu pare en els viatges de negocis a l'Extrem Orient.

A Marble Travelogue (2021), el documental del mes de febrer, construeix una memorable epopeia amb un poder visual aclaparador. Un viatge al·lucinant per la ruta del marbre, divertit i revelador. Una reflexió amb humor sobre l’autenticitat, la tradició, les relacions internacionals i l’absurditat de l’economia global.

Sean Wang és un director xinès amb seu a Pequín. Es va graduar a la Universitat de Comunicació de la Xina amb una llicenciatura en direcció de televisió i a l'Acadèmia de Cinema de Beijing amb un màster en guió. El seu primer llargmetratge documental Lady of the harbour es va estrenar a l'IDFA 2017. Un viatge de marbre és la seva tercera pel·lícula.

A la Xarxa de Centres Cívics de Barcelona, el documental es podrà veure al CC La Casa Elizalde (21/02 – 19:00 h), al CC Ateneu Fort Pienc (23/02 – 19:00 h) i a l’Auditori Sant Martí (23/02 – 19:00 h).

Cal reservar entrades des dels enllaços anteriors. Si teniu entrades i finalment no hi podreu assistir, retorneu-les per tal que altres persones puguin accedir a la sessió. Aquí us expliquem com fer la reserva i la devolució.

Activitats relacionades