52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

El Matas i Ramis està de Festa Major!

CC Matasi Ramis
08, 16, 28/09, 06/10 i 04/11/2023
  • Cinema
  • Circ
  • Familiar
  • Rutes i visites
  • Teatre

Horta s’omple d’activitats per a tota la família

Un dels molts al·licients per iniciar el mes de setembre és la Festa Major d’Horta. La vila, annexionada a Barcelona l’any 1904, ha mantingut sempre la pròpia identitat com es fa palès a les celebracions en honor a Sant Gaudenci que es remunten al 1731.

Totes les entitats del barri es bolquen a omplir el programa de la Festa Major amb una quantitat ingent d’activitats per a totes les edats. Com cada any, el CC Matas i Ramis hi té molt a dir!

D’entre el programa de les festes, que se celebren entre el 8 i el 17 de setembre, hi destaquen les activitats per a la mainada. Com el cinema a la fresca amb crispetes que projecta L’origen de Gru (Parc de la Unitat, 15/09 – 20:30 h Nova data: 06/10 - 20.30 h), la cinquena pel·lícula amb els minions de protagonistes i que explica com en Gru ja tenia ganes de dominar el món de ben petit.

Dirigit al públic infantil també es farà el nou espectacle de carrer d’en Carlo Mô, YouGur (Plaça Bacardí, 16/09 – 11:30 h). Si us va agradar eMe, la seva proposta anterior, no us perdeu aquesta peça desconcertant. Un clown entra carregant un mur immens a l’esquena. I més que coses que vol carregar, afegint-hi qualsevol objecte que es troba al seu pas, per la senzilla raó d’acumular i acumular, obligat per un instint de supervivència ben peculiar.

El tret de sortida de les festes al CC Matas i Ramis, però, es dóna amb la visita guiada per Sant Joan d’Horta (08/09 – 18:00 h), seguida d’un altre itinerari per la Vall d’Hebron (15/09 – 18:00 h).

El mateix dia s’inaugura l’exposició Horta, identitat bugadera, comissariada per Jaione Fernández Egea i que es pot visitar entre el 15/09 i el 04/11. La mostra posa el focus en un dels oficis que caracteritzava l’antiga vila, el de fer la bugada per encàrrec. Aquest passat encara es pot reconèixer per molts punts del barri.

Dues propostes completen l’exposició: la visita guiada Ca l’Eudald, masia hortenca amb passat bugader (28/09 – 18:00 h) i l’espectacle Al safareig (Espai Torre Jussana, 04/11 – 11:30 h), un homenatge ple de vida, música i teatre a totes les dones que rentaven, renten i rentaran. Una ocasió perfecta per fer safareig tot cantant algun cuplet.

Activitats relacionades