52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

El nou Diversitats vola fins a Anglaterra

CC Navas
Fins al 15/03/2019
  • Divulgació
  • Literatura
  • Música
  • Teatre

Aquestes propostes ja han passat

Shakespeare inspira el cicle 'Cultures del món' del CC Navas

El CC Navas inicia un nou viatge cultural per descobrir la terra d'un dels autors que més ha influït al llarg de la història de la literatura: William Shakespeare. Després de voltar pel continent africà, viatjar fins a Argentina, introduir-nos a la cultura sufí o fer-nos arribar a la riquesa del voltant de l'Himàlaia, l'equipament de Navas planteja un nou cicle Diversitats. Cultures del món dedicat, en aquesta ocasió, al Regne Unit, un dels països amb més projecció mundial també en l'àmbit cultural.

Cultura Extra! L'illa de Xècspir ; ) comença a principi de trimestre i s'estén fins a mitjans de març, amb un programa d'activitats que va des de xerrades divulgatives fins a concerts amb grans influxes britànics, passant per peces de teatre creades clarament sota l'ombra de l'autor britànic.

Més de 400 anys després de la seva mort, William Shakespeare segueix inspirant músics i dramaturgs com és el cas dels autors del primer espectacle de teatre del cicle El lento naufragio de la estética (11/01 – 19.30 h), una creació d'un món oníric on el que és terrenal és injust, al costat de la inefable presència de Shakespeare amb text i interpretació de Gonzalo Funes sota la direcció de Mai Rojas.

A final de gener arribarà el concert de Me and the bees (25/01 – 20.00 h, taquilla inversa *** Aplaçat per indisposició *** Nova data: 22/03 - 20.00 h) que presentaran els discs Mundo fatal i Menos mal a vessar de pop hipervitaminat fresc i de gust senzill, plegat de referents brits.

El viatge pel Regne Unit continua de la mà de Núria Castellano i Solé, doctora en història, especialista en egiptologia i membre de la Missió Arqueològica a Oxirrinc, que farà una introducció a la col·lecció egípcia del British Museum (06/02 – 19.00 h, gratuït). La història d'un dels museus més visitats del món, que té la col·lecció d'art egipci més gran fora d'Egipte, es remunta al segle XIX quan cònsols europeus adquirien peces arreu del món per nodrir galeries de països del mateix país d'origen, com amb la Pedra de Roseta.

La setmana següent hi haurà una ponència per reflexionar sobre els personatges femenins creats pel dramaturg anglès, a qui sempre va dotar d'una importància notable. Les dones en l'obra de Shakespeare (14/02 – 19.00 h, gratuït) tractarà personatges com Lady Macbeth, Ofèlia o Gertrudis, marcades per qüestions de gènere, i que en l'estrena de les obres corresponents van ser interpretades per homes.

La música torna a final de febrer amb el disc Less talk more action de The lazy lies (22/02 – 20.00 h, taquilla inversa). Cançons impregnades de pop britànic, compostes majoritàriament per Roger Gascón, que combinant la veu amb la de l'actriu Montse Bernad, demostren que la seva passió per la melodia i pel format cançó no només es manté sinó que l'han afinat encara més.

El cicle es tancarà amb unes Pinzellades de Shakespeare (15/03 – 20.00 h, taquilla inversa), una acurada selecció de fragments de set de les obres més conegudes del dramaturg on es mostra la força que continua vigent en els textos del gran escriptor anglès, sigui en forma de divertides comèdies sigui sota l'embolcall d'aclaparadores tragèdies.

Activitats relacionades