52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

El sexe i tu

CC Casa Golferichs
08, 22/05, 05 i 12/06/2019
  • Ciències socials
  • Divulgació

La cultura, la història i la filosofia expliquen la sexualitat humana

El CC Casa Golferichs aposta cada trimestre per tractar diferents temes de la societat contemporània sota una mirada àmplia. Així com en altres ocasions s'ha tractat la felicitat, la ciència i la postveritat, el 500è aniversari de la reforma protestant o els 200 de la publicació de la novel·la Frankenstein, aquesta primavera es proposen reflexionar sobre la sexualitat humana.

Així doncs, l'equipament de l'Eixample posa fil a l'agulla i enfila un seguit de xerrades per posar els punts sobre les is entorn un tema que no sempre s'ha tractat amb normalitat. El cicle de conferències analitza la sexualitat humana des dels vessants cultural, històric, filosòfic o des de la sexologia en si. Fins i tot obre un espai per a la consulta popular i anònima!

La primera de les converses, El sexe a l'antiguitat (08/05 – 18.30 h) a càrrec de l'arqueòloga i conservadora del Museu de Badalona Esther Gurri, posa en evidència com des dels inicis de la nostra civilització s'ha viscut el sexe entre els humans i com el cristianisme ha influït en les pautes del comportament sexual d'avui en dia.

Sexualitat, desig i cultura (22/05 – 18.30 h) és la segona conferència del cicle. El doctor i professor en filosofia Joan Carles Gómez analitza com es percep la sexualitat a la cultura occidental des de l'estudi de pensadors com Foucault, Beauvoir o Bataille. En la sexualitat, quin paper hi juga la biologia i quin la cultura adquirida?

La tercera contribució al cicle, Gènere, sexe i diferència (05/06 – 18.30 h), tracta com influeix en la construcció sexual de cada persona les característiques donades des del naixement i de com aquestes característiques poden ser valorades de manera diferent segons l'època històrica. A càrrec de Fina Virulés, professora del Departament de Filosofia de la Universitat de Barcelona.

Tancarà El sexe i tu, la xerrada Tot el que vols saber sobre sexe (12/06 – 18.30 h)... i no t'has atrevit mai a preguntar. Aprofiteu l'ocasió per tal d'aclarir dubtes, inquietuds o curiositats amb els sexòlegs i membres de la Societat Catalana de Sexologia, Laura Navarro i Antoni Martín. Abans de les consultes, que es podran dipositar en una urna, els dos ponents faran una introducció a la sexualitat humana.

L'assistència a les xerrades és gratuïta i no cal fer una reserva de plaça anticipada, es recullen les entrades 15 minuts abans de començar les sessions.

Activitats relacionades