52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

Els Dijous jazz de Can Deu d'hivern

CC Can Deu
26/01, 03, 09, 24, 28/02, 02 i 07/03/2023
  • Música

Aquestes propostes ja han passat

Retorna el cicle de jazz a Les Corts

El CC Can Deu, des d'un dels edificis més emblemàtics de la xarxa, torna a programar el seu cicle de més tradició. El jazz sonarà entre les parets modernistes fins al mes de març, però també hi trobareu converses per aprofundir en aquest estil i una activitat per introduir la mainada en el jazz.

El cicle, que va començar amb l’actuació Arrebossats, de la samba al jazz (26/01 – 19:30 h) del Bresca Quartet format per Pep Cols, Pere Loewe, Joan Subirats i Marc Riera continua amb la xerrada L’estil de la bossa nova i la seva relació i influència del jazz (03/02 – 19:00 h) que fan en Marc Riera i en Joan Subirats. Parlaran dels orígens, recorregut i influències de la bossa nova, principalment les que vénen del jazz nord-americà amb exemples musicals i peces per il·lustrar-ho.

El Víctor Oller trio (09/02 – 19:30 h) presenta un repertori basat en música original i arrodonit amb alguna incorporació dels seus referents musicals. En Víctor Oller al piano, la Carla González al contrabaix i en Jordi Pallarès a la bateria interpreten peces inspirades per l’obra de Carla Bley, Nina Simone, Oscar Peterson o Brad Mehldau. De tarannà íntim i introspectiu, el trio ofereix un estil fresc i modern de textures, ambients i girs inesperats, però sense oblidar les arrels i amb influències del clàssic i el gòspel.

Uns dies després, en Víctor Oller parla de Les pianistes oblidades (24/02 – 19:00 h), de grans referents com Nina Simone, Mary Lou Williams o Carla Bley, mentre sonen algunes de les seves obres més destacades.

Ja al mes de març, el María Esteban trio (02/03 – 19:30 h) presenta Happy Days Are Here Again. Format per la María Esteban a la veu, en Rai Paz a la guitarra i en David Muñoz al contrabaix, les seves arrels s’emmarquen al jazz tradicional amb una forta influència de grans vocalistes com Frank Sinatra, Sara Vaughan, Bing Crosby, Doris Day i June Christy. El projecte sorgeix de la voluntat de recrear el jazz de principi i mitjans del segle XX, un estil que respecta al màxim l’estètica i el so dels orígens del jazz tradicional i el swing.

Per preparar el concert, apunteu-vos abans als Diàlegs musicats amb la María Esteban (xarxes socials del centre, 28/02 – 20:00 h), on podreu conèixer la vocalista del trio. Presentarà el projecte personal i parlarà una mica més de la seva completa trajectòria al panorama jazzístic.

Aquest trimestre, la canalla també té una cita amb el jazz! A ballar i a jugar (07/03 – 17:00 h) és la trobada musical al voltant del jazz, per conèixer-ne els instruments més rellevants i músics coneguts del gènere. A través de l’exploració creativa amb diferents eines, com la dansa, jocs i creacions plàstiques. Activitat dirigida a infants de 6 a 9 anys.

Els concerts tenen un preu de 8 € cada entrada, que podeu adquirir des dels enllaços anteriors. Les converses i l’activitat en família són gratuïtes, però cal que reserveu plaça igualment.

Activitats relacionades