52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

Fes-te una (in)fusión flamenca

CC Besòs
Del 4 al 30/11/2019
  • Art i exposicions
  • Cinema
  • Dansa
  • Fotografia
  • Tallers

Disset anys aprofundint en el gènere originat a Andalusia

La formació, el foment de la creació i la difusió cultural són els tres eixos que des de 2003 marquen la línia del cicle (in)fusión flamenca del CC Besòs. El festival, que es treballa durant tot l’any a l’Escola de flamenc estable del centre, permet conèixer de primera mà les inquietuds i tendències del flamenc.

Carles Benavent, Sílvia Pérez Cruz, Duquende, Montse Cortés, Juan Carlos Lérida, Pere Pubill «Peret», Maruja Limón o Rosalia són només alguns dels noms que han passat en les darreres edicions del cicle. En aquesta 17a edició, que va del 4 al 30 de novembre, el programa no es queda enrere i presenta una bona colla d’actuacions en directe, tallers, documentals i exposicions i compta amb l’Auditori Sant Martí com a segona seu del festival i la participació de la Biblioteca Ramon d’Alòs-Moner del barri.

La sèrie de fotografies de gran format Retratos al compás que el fotògraf, cineasta, escriptor i aventurer francès Jacques Leonard (1909 – 1995) va fer entre els anys 40 i 60 a la comunitat de músics de rumba i flamenc destacats de Barcelona presidiran la 17a (in)fusión flamenca des de la sala d’exposicions del centre. Per aprofundir en la vida d’aquest singular fotògraf que va retratar durant anys la vida del poble gitano arreu del món amb el documental Jacques Leonard, el payo Chac (26/11 – 19.30 h). El film reivindica el seu llegat a través de les imatges i la seva veu enregistrada, així com els testimonis d’en Jaume i l’Àlex Leonard Amaya, fills del fotògraf i Rosario Amaya.

En l’àmbit formatiu, però gens encotillat, podreu fer un vermut amb un bon fino mentre practiqueu unes palmas, un pas de sevillanes, unes bulerías o una soleá amb la guitarra a les classes obertes con fino (16 i 23/11 -  de 12.00 h a 14.00 h). Apunteu-vos també a la masterclass Bulerías festeras (30/11 – d'11.30 h a 13.30 h) amb en Costi el Chato i treballareu els codis entre artistes per arrencar-se i improvisar en un fin de fiesta. La darrera conferència del cicle Flamenc organitzat per la biblioteca del barri Besòs-Maresme, amb un fons gens menyspreable especialitzat en aquest gènere, coincideix plenament amb la celebració de la (in)fusión flamenca 2019. Les claus musicals del flamenc (27/11 – 19.00 h), a càrrec del musicòleg Faustino Núñez, repassarà aquells elements que defineixen cada un dels estils del flamenc.

Pel que fa a la música i ball en directe, podeu començar amb la terrasseta musical del col·lectiu Calicanto (05/11 – 19.00 h) resident al centre, continuar amb la fusió del flamenc tradicional amb visions més modernes dels Sarsalé (08/11 – 21.00 h), seguir amb el concert del grup Fronterazul (15/11 – 21.00 h) de flamenc amb ritmes jazzístics i gran creativitat, assistir a l’essencial Hambre (22/11 – 21.00 h) del bailaor Costi el Chato a base de dansa, cante i guitarra, veure actuar la Clara Higueras a Tango jondo (Auditori Sant Martí, 23/11 – 20.00 h) resultat de la primera residència El Viver del CC Besòs i acabar amb la jornada flamenc(a) amb veu de dona (29/11 – 18.30 h) que inclou la conferència cantada La veu de les dones cantaores amb Alba Guerrero, el concert De la Carmela amb Queralt Lahoz i Daniel Felices i el concert final amb Maria la Blanco.

Per a més informació de preus i reserves, podeu consultar el seu web.

Activitats relacionades