52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

I després de la guerra, què?

Aquesta activitat forma part del projecte en xarxa:
CC Casa Golferichs, Biblioteca Gabriel García Márquez, CC Torre Llobeta i CC Navas
24, 25/05, 01 i 07/06/2023
  • Divulgació

Aquestes propostes ja han passat

Amb Sílvia Plana, Sabina Puig, Martin Mozé, María del Rosario Vásquez, Bea Huber i Ricard Vilaregut.

Un repàs de processos de pau en conflictes a Espanya i l'Amèrica llatina.

Abaixar les armes, enderrocar una dictadura o signar un acord d’alto el foc són moments clau que acostumen a ser llegits en clau de final d’un conflicte quan, en realitat, obren una nova etapa carregada de reptes. Ens proposem aprofundir en els processos i mecanismes de negociació, reparació i justícia necessaris per aconseguir contextos de convivència estable i per al conjunt de la ciutadania a partir de l’experiència desenvolupada en diferents territoris.

CC Casa Golferichs (Argentina)
Dimarts, 25 d’abril, a les 19.00 h
Amb Sabina Puig i Martín Mozé
Modera: Marta Ballesta i Senabre
Reserves

Biblioteca Gabriel García Márquez (Colòmbia)
(c/ del Treball, 219 - 08020 Barcelona)
Dimecres, 24 de maig, a les 18.30 h
Amb Sílvia Plana i María del Rosario Vázquez
Modera: João França
Reserves

CC Torre Llobeta (Nicaragua)
Dijous, 1 de juny, a les 19.00 h
Amb Sílvia Plana i Bea Huber
Modera: Marta Ballesta i Senabre
Reserves
>> Llegiu-ne la crònica a la revista Núvol <<

CC Navas (País Basc)
Dimecres, 7 de juny, a les 19.00 h
Amb Sílvia Plana i Ricard Vilaregut
Modera: João França
Reserves


Bea Huber
Del Colectivo de Mujeres de Matagalpa, Feministas autoconvocadas por Nicaragua i del grup de suport Con Vos
Forma part del Colectivo de Mujeres de Matagalpa i és pedagoga teatral, actriu i impulsora de diversos projectes creatius i educatius en contextos de violència. Desenvolupa, juntament amb altres dones, una metodologia participativa feminista per transformar les injustícies des de la creativitat i la col·lectivitat.

María del Rosario Vásquez Sepúlveda
Metgessa i defensora dels drets humans colombiana. Presidenta de la Taula Catalana per la Pau i els Drets Humans a Colòmbia
Vinculada des de sempre al moviment feminista i a processos de construcció de pau, és activista de la campanya colombiana contra les mines antipersones i està compromesa amb l'atenció a víctimes del conflicte armat, amb èmfasi en dones que han patit violència sexual.

Martín Mozé
Periodista, mediador comunitari i activista social en l'àmbit dels drets humans i observador internacional en conflictes
Forma part de l'organització Hijas e Hijos por la Identidad y la Justicia contra el Olvido y el Silencio i és coordinador de Abuelas Plaza de Mayo, Red por la Identidad internacional a Barcelona. És part del col·lectiu No Callarem Artist at Risk. Ha estat observador internacional a Hondures, Mèxic, Colòmbia…

Ricard Vilaregut i Sáez
Doctor en ciència política per l’IGOP, llicenciat en humanitats per la UOC i postgrau en cultura de pau i resolució de conflictes per la UAB
Combina la recerca, la docència i la pràctica professional en l'àmbit de les polítiques públiques i les xarxes de governança compartida. Ha estat vinculat als moviments socials i nacionals i s'ha dedicat a l’estudi de les expressions sobiranistes a escala nacional, estatal i europea.

Sabina Puig i Cartes
Institut Català Internacional per la Pau
Coordina la línia de treball “Violències fora de contextos bèl·lics” de l’ICIP. Anteriorment ha treballat a l’Oficina de l’Alt Comissionat de les Nacions Unides pels Drets Humans, la Cort Penal Internacional, Amnistia Internacional i Justícia i Pau, entre d’altres.

Sílvia Plana i Subirana
Institut Català Internacional per la Pau (ICIP), coordinadora de l’àrea de "Memòria, convivència i reconciliació" de l’ICIP
És conflictòloga amb experiència en drets humans i construcció de pau, en particular amb enfocament de gènere. A Colòmbia, ha centrat la seva experiència en la protecció de persones defensores i en la participació de dones víctimes del conflicte al procés de pau. Prèviament, ha treballat a ONGs a Xile, Nigèria i Suïssa, i ha estat professora col·laboradora a la UOC.

Marta Ballesta i Senabre
Periodista
Llicenciada en Humanitats i Periodisme, màster en Món Àrab i Islàmic i postgrau en Direcció de Comunicació i Imatge Corporativa. Ha treballat a Catalunya Ràdio, iCat FM, RNE - Ràdio 4, la XTVL i, actualment, a betevé. També ha estat professora col·laboradora del Màster de periodisme i comunicació digital de la UOC, ha exercit en el tercer sector i ha estat implicada en diversos projectes culturals, especialment d’art urbà.

João França
Periodista
Graduat en Humanitats i màster en Antropologia i Etnografia. Treballa explicant històries de gent que s’organitza per construir un món més habitable. Ha escrit Habitar la trinxera, Retrats de la Barcelona comunitària i La PAH: manual de uso, i ha dirigit El fil rosa, sobre el moviment LGTBI. És professor al programa BaPIS de la UPF.

Activitats relacionades