52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

Imaginant temps futurs

Aquesta activitat forma part del projecte en xarxa:
CC Navas i CC Casa Golferichs
19/10 i 22/11/2022
  • Divulgació

Aquestes propostes ja han passat

Amb Layla Martínez i Carme Torras. Modera: Joâo França

El ritme accelerat ens dificulta tenir el temps i la capacitat d’imaginar un futur diferent d’aquell que sembla estar escrit. Com construirem un futur millor si no imaginem els temps que vindran? El nostre model de producció i consum perpetua un determinat model social i econòmic? On podem trobar les escletxes per imaginar un altre futur possible? Hi pensem amb dues autores que ho aborden des de la cultura i la tecnologia.

Eix: La vida en un món accelerat

CC Navas
Dimecres, 19 d’octubre - 18.30 h
Reserves
Aquesta sessió també es podrà seguir en línia per streaming.

CC Golferichs
Dimarts, 22 de novembre - 19.00 h
Reserves
Aquesta sessió també es podrà seguir en línia per streaming.


Ponents:
Layla Martínez
Escriptora i editora
Editora a l’editorial independent Levanta Fuego i escriptora. Ha publicat l’assaig Utopía no es una isla (Episkaia, 2019) i la novel·la Carcoma (Amor de Madre, 2021). Ha impartit tallers sobre literatura de terror i sobre arquetips femenins del mal, i ha coordinat cicles de cinema sobre terror social i sobre la utopia al cinema. Actualment treballa en la seva segona novel·la.

Carme Torras
Professora de recerca a l’Institut de Robòtica (CSIC-UPC) i escriptora de ciència-ficció
Premi Nacional de Recerca 2020 per les contribucions a la robòtica social i assistencial. Vicepresidenta del Comitè d’Ètica del CSIC. Les seves novel·les La mutació sentimental —premis Pedrolo i Ictineu—, Enxarxats —premi Ictineu— i el recull de relats Estimades màquines aborden dilemes ètics suscitats per la intel·ligència artificial i la robòtica.

Modera:
João França
Periodista
Graduat en Humanitats i màster en Antropologia i Etnografia. Treballa explicant històries de gent que s’organitza per construir un món més habitable. Ha escrit Habitar la trinchera, Retrats de la Barcelona comunitària i La PAH: manual de uso, i ha dirigit El fil rosa sobre el moviment LGTBI. És professor al programa BaPIS de la UPF.

Activitats relacionades