52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

La BCNegra, també als centres cívics

CC Ateneu Fort Pienc, CC Sant Martí i CC Pere Pruna
02, 04, 09, 10 i 11/02/2023
  • Cinema
  • Rutes i visites

Aquestes propostes ja han passat

Hi participem amb dues pel·lícules i tres itineraris

Del 6 al 12 de febrer, Barcelona celebra la 18a edició del BCNegra, la setmana literària dedicada al gènere negre. Enguany està dedicada a la idea dels dobles, de la duplicitat o de les dues cares d’un mateix personatge. Com en altres ocasions, la Xarxa de Centres Cívics de Barcelona no perdem l’ocasió de participar-hi amb un seguit d’itineraris gratuïts i la projecció d’un parell de pel·lícules clàssiques del gènere.

 
Ministry of fear
CC Ateneu Fort Pienc, 02/02 – 19:00 h
Després de passar dos anys aïllat a un sanatori mental, l’Stephen Neale torna a Londres de la dècada dels anys 1940. Sense saber ben bé com, es veu atrapat en una xarxa d’espies internacional i empaitat per agents nazis. Quan intenta explicar-ho, no hi ha ningú que se’l cregui. L’any 1944, Fritz Lang, mestre del cinema negre, va rodar aquesta adaptació homònima de la novel·la escrita per Graham Greene l’any anterior.

 
La Verneda de Sant Martí negra
CC Sant Martí, 04 i 11/02 – 11:00 h
L’equipament de Sant Martí de Provençals proposa una passejada per la Verneda per indrets on van passar fets que van commocionar el barri, com l’explosió d'una empresa química al polígon industrial, els enderrocs de tres blocs a La Pau per l'aluminosi, el tiroteig davant la caserna de la policia o l'assassinat d'un obrer davant d'una fàbrica tèxtil, en plena època del pistolerisme de fa cent anys.

 
The spy who came from the cold
CC Ateneu Fort Pienc, 09/02 – 19:00 h
Durant la guerra freda, l’agent britànic de l’MI6 Alec Leamas rep missions irrellevants fins que se li encarrega la tasca de travessar el teló d’acer i treballar com a agent doble a la República Democràtica d’Alemanya, fent-se passar per desertor. La versió cinematogràfica de la novel·la del mateix títol escrita per John Le Carré es va rodar l’any 1965. La va dirigir Martin Ritt i la protagonitzaven Richard Burton, Claire Bloom, Oskar Werner i Peter Van Eick.

 
Espies a Barcelona
CC Ateneu Fort Pienc, 10/02 – 18:30 h
Enguany, el centre de l’Eixample programa una ruta guiada en lloc d’una tercera pel·lícula. I ho fa transportant-nos a la Barcelona entre la Primera i la Segona Guerra Mundial, quan la ciutat era un formiguer d’espies internacionals. En aquest itinerari coneixereu un seguit de personatges sorprenents com l’excomissari de policia Manuel Bravo Portillo, el fals Baró de König i, fins i tot, el fotògraf Francesc Boix que, tot i no ser espia, el seu testimoni gràfic del camp de concentració de Mauthausen va servir per a la resolució condemnatòria dels judicis de Nuremberg.

 
Barcelona sang i fetge
CC Pere Pruna, 11/02 – 10:00 h
El gènere negre apassiona, ha generat i genera centenars de títols de ficció en la literatura, el cinema i la televisió. Però la llavor d’aquesta passió s’ha de buscar en la crònica periodística que, des de sempre, ha recollit allò que anomenem successos. Barcelona, sang i fetge és un itinerari basat en recerques estrictament periodístiques on la realitat sempre sobrepassa la ficció.

 
Podeu reservar plaça gratuïta des dels enllaços anteriors. Aquí us expliquem com fer-ho i com podeu retornar una reserva en cas que finalment no hi poguéssiu assistir.

Activitats relacionades