52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

La Farinera del Clot fa vint-i-cinc anys!

CC La Farinera del Clot
03, 10, 11, 18/05 i fins al 01/06/2024
  • Art i exposicions
  • Familiar
  • Fotografia
  • Música
  • Rutes i visites
  • Teatre

Aquestes propostes ja han passat

El centre celebra l’efemèride amb tot el barri

A final del segle XX al Clot, obria les portes un nou equipament cultural llargament reivindicat per tot el veïnat. El 8 de maig del 1999, l'edifici de l'arquitecte Josep Pericas i Morros que durant gairebé cent anys havia servit per convertir el blat en farina començava una nova etapa amb el naixement del CC La Farinera del Clot.

Vint-i-cinc anys després, el centre celebra l’efemèride amb una exposició, un espectacle i una festa final.

La inauguració (03/05 – 19.00 h) d’una col·lecció de fotografies de racons i detalls de l’edifici a càrrec de l’entitat Fotoclot dóna el tret de sortida de les celebracions. Les imatges es podran veure a la Sala Joan Alsina fins a principi de juny.

El divendres següent, les còmiques Judit Martin i Alba Florejachs improvisaran una funció de Pongo on air (10/05 – 20.00 h), un espectacle on, en funció dels objectes que porta el públic, apareixen personatges i històries creades al moment per les dues actrius. Reserveu entrades i penseu què portareu.

El plat fort arriba l’endemà a l’esplanada davant del centre. La Festa dels 25 anys (11/05) comença al matí amb els Racons de jocs en família (11/05 – 11.00 h) a càrrec de la Magrana Curiosa. A més, el bar del centre hi podreu fer l’aperitiu amb la tapa d’aniversari de botifarra amb patates i vermut!

Ja entrada la nit, serà l’hora dels Tabalers dels Diables del Clot. La Final de la Perclotada (11/05 – 21.15 h) donarà pas al concert d'Akelarre (11/05 – 22.00 h), el grup que versiona els millors temes de la història del rock i el pop i les novetats més destacades del moment. La nit s’allargarà amb la sessió del PD’s Junta (12/05 – 00.00 h), que posarà punt final a les celebracions.

Aquí trobareu quatre pinzellades més de la història de l’equipament. A més, si voleu veure la història en directe, l’itinerari gratuït per l’antiga farinera Sant Jaume (18/05 – 11.00 h) a càrrec Taller d’Història del Clot - Camp de l’Arpa passa pels diversos espais i elements de l'edifici que encara es conserven del seu passat fabril.

 
Fotografia:
Vicente Zambrano González.

Activitats relacionades