52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

La Farinera fa vint anys!

CC La Farinera del Clot
8, 11 i 31/05/2019
  • Ciències socials
  • Divulgació
  • Gastronomia
  • Música
  • Rutes i visites
  • Teatre

Teatre, visita guiada, sopar, concert i projeccions celebren l'efemèride

A final del segle XX, obria les portes al barri del Clot un nou equipament cultural llargament reivindicat per tot el barri. El 8 de maig del 1999, ara fa just vint anys, l'edifici, obra de l'arquitecte Josep Pericas i Morros i que durant gairebé cent anys havia servit per convertir el blat en farina, l'antiga Casa Harinera de San Jaime S. A., començava una nova etapa amb el naixement del CC La Farinera del Clot. Dues dècades carregades d'activitat cultural constant, apostant clarament per les arts escèniques, la música i les arts plàstiques i dedicant una atenció especial a la promoció de la vida associativa i la cultura popular.

Les celebracions de l'aniversari, que van començar diumenge 28 de maig amb l'espectacle The incredible box, viuran una jornada apoteòsica dissabte 11 de maig a partir de les 18.00 h. La Festa dels 20 anys començarà amb una visita teatralitzada. Tempus Farinera, que tindrà diverses escenes pels diferents espais de l'edifici, permetrà fer-vos una idea de com funcionava la indústria alimentària a ple rendiment. Si voleu anar-hi, cal fer reserva prèvia. I si voleu aprofundir en la història de la Farinera, podeu assistir a la xerrada (15/05 – 19.00 h) a càrrec de l'historiador Jordi Morell.

Ja al vespre, la música prendrà el protagonisme de la mà de diversos DJ vinculats a la Farinera i al barri a l'esplanada davant el centre. Al mateix espai on tindrà lloc el sopar popular sorgit de la cuina de La Mola, el bar de l'equipament. Fideuà, beguda i postres, tot per 6 € i que podeu encarregar avui mateix. Un cop finalitzat l'àpat, la façana de l'edifici s'il·luminarà amb les projeccions del VJ Ovideo. La festa s'allargarà fins entrada la matinada amb la música dels Maruja's Sound System, Northern Clot, PD Clothers, PD. G. i El Tornado.

Els actes de celebració no s'acaben aquí! El 8 de maig, a les 19.30 h, s'inaugura l'exposició 20 anys fabricant cultura. La mostra, que es podrà visitar fins al 15 de juny, exposa tota mena d'objectes, fotografies i articles que construeixen una mirada al passat, present i, sobretot, futur del centre cívic.

Com a clausura de l'aniversari, la cia. DeJabugo porta Under the pelucas (31/05 – 21.00 h) al teatre de la Farinera. Un espectacle d'humor inclassificable on es donen cita tota classe de personatges i situacions inesperades i delirants.

Per molts anys més, Farinera!

Activitats relacionades