52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

La Nit dels Museus

CC Pati Llimona
18/05/2019
  • Rutes i visites

Visiteu les restes romanes del CC Pati Llimona

Dissabte 18 de maig, coincidint amb el Dia internacional dels Museus, torna una de les vetllades més emocionants dins els espais expositius de Barcelona: la Nit dels Museus, una iniciativa promoguda pel Consell d'Europa per donar a conèixer el patrimoni cultural.

A la ciutat de Barcelona i rodalies, obren les portes més de vuitanta espais tan diversos com el Castell de Montjuïc, el Centre d'art contemporani Fabra i Coats, La Virreina Centre de la Imatge, la Fundació Mies van der Rohe, el Jardí Botànic, el Born Centre de Cultura i Memòria, el Refugi 307, el Mercat de Sant Antoni, el Recinte Modernista de Sant Pau o el Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes i museus com per exemple el MACBA, el Museu del Disseny de Barcelona, el Museu Nacional d'Art de Catalunya, el Museu Picasso o el Museu de Can Framis, per citar-ne només uns quants.

No només podreu visitar-hi gratuïtament les exposicions, sinó que us espera una jornada plena de sorpreses, llum i festa fins ben entrada la matinada amb activitats ben diverses com visites comentades, concerts, performances, espectacles de dansa, representacions teatrals, xerrades, tallers...

Dins les visites que es podran seguir durant la nit del dissabte a diumenge, trobem les Termes Portuàries i la Porta de Mar descobertes dins les parets del CC Pati Llimona quan es van fer unes obres d'ampliació del centre cívic l'any 2012, juntament amb 17 metres de la muralla romana del segle IV dC.

La visita és gratuïta i no cal reservar entrada. Podeu accedir-hi des de les 19.00 h i fins a la 01.00 h, quan es tancaran les portes.


Recordem que si voleu visitar les restes arqueològiques del CC Pati Llimona durant tot l'any, podeu passar-hi cada dimarts entre les 10.00 h i les 13.00 h o dissabtes de 10.30 h a 13.30 h, accedint-hi pel carrer Regomir, 7-9. La Porta de Mar i la muralla romana es pot veure des del carrer o bé des de la sala d'exposicions Ruïnes.

Per a més informació sobre les Termes Portuàries, la Porta de Mar i la muralla romana, podeu llegir el document (PDF) publicat pel Museu d'Història de Barcelona.

La fotografia que acompanya aquest text és d'en Robert Ramos.

Activitats relacionades