52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

La primavera arriba als centres cívics!

Diversos centres cívics
Durant el confinament sanitari
  • Ciències socials
  • Divulgació
  • Familiar

Aquestes propostes ja han passat

Horts urbans i exhibicions de flors

Ho heu notat? Ja fa uns quants dies que la primavera ha esclatat a finestres i balcons! El mes de les flors, com es coneix popularment el mes de maig, porta alegria en forma de colors i formes. Des dels Centres Cívics de Barcelona us volem destacar un seguit de propostes per dedicar-vos als horts urbans o a les plantes decoratives. Mireu!

Totes les activitats es fan a través de les xarxes socials, és per aquest motiu que us convidem a seguir els nostres perfils. Trobareu els enllaços dels cinquanta-dos equipaments en aquesta pàgina.

Si voleu iniciar-vos en l'horticultura domèstica, seguiu els horts urbans a casa amb! El CC Drassanes, dins el cicle #ElRavalÉsVerd, us explica l'abecé de crear un hort a casa. Des de l'orientació fins a la protecció, passant pel seu disseny. El canal de YouTube del CC Can Deu també hi trobareu uns quants vídeos per crear un hortet des de zero.

Per fer brotar un hort al balcó o a la terrassa, mireu quins consells ens donen des del CC Can Deu sobre el tipus de cultiu més adequat per a cada cas! Si voleu conrear tomàquets km0, per exemple, al CC Can Castelló us expliquem com aconseguir fer créixer tomaqueres a casa mentre que al CC Baró de Viver us proposen fer germinar un pinyol d'alvocat. I no us perdeu els consells del cuidador de l'hort del CC Parc Sandaru, l'Antonio, sobre com tenir cura de flors i plantes.

Doneu un cop d'ull, també, la guia breu d'horts urbans a la xarxa dels Centres Cívics de Barcelona. A més, a l'Aula ambiental del CC Vallvidrera - Vázquez Montalbán hi trobareu un seguit de recursos de reciclagte, entre d'altres.

Per als infants que es vulguin introduir en el món de l'agricultura casolana, podeu obrir la Motxilla familiar del CC Can Deu amb la guia d'activitats El verd a casa. Hi trobareu una bona colla d'experiències com la creació d'un hivernacle a partir d'una ouera o un jardí de plantes aromàtiques amb llaunes de begudes.

Ningú pot dubtar que la primavera ha esclatat amb força. El CC La Sagrera – La Barraca, a més a més, volen omplir les xarxes amb les flors i plantes que teniu per casa. Podeu dibuixar-les o fotografiar-les i enviar les imatges al correu ccsagrera@gmail.com o compartir-ho digitalment amb l'etiqueta #LaSagreraFloreix.

El projecte intergeneracional Implanta't, que potencia l'hort i jardí urbà situat al terrat del CC El Carmel, pren aquesta primavera 2020 una nova forma. En aquesta ocasió, la trobada anual les dissemina per les diverses terrasses i balcons del barri. Mostreu l'ufanoistat de les vostres plantes amb una fotografia o vídeo que podeu etiquetar a les xarxes amb el #LaTerrassaDelCarmel. Només fins al 15 de maig!

Amb motiu del Dia Mundial de la Biodiversitat que se celebra cada 22 de maig, el CC Sant Martí busca portar una mica d'alegria a través d'un àlbum de fotografies de la natura que us envolta. Podeu compartir les vostres imatges amb l'etiqueta #NaturaSantMartí.

Si voleu veure més flors i plantes, el CC Joan Oliver – Pere Quart publica habitualment el Diari de les flors d'en Toni Solé (@tsolermarco). A més a més, tu també pots penjar els exemplars que tens etiquetant el centre a les imatges. Que es vegi a la xarxa tot el verd que hi ha al barri!

I si no en teniu, però voldríeu cultivar-ne, mireu la iniciativa Planta'm al balcó. Els Mercats de Barcelona regalen les 80.000 flors i plantes que l’Institut Municipal de Mercats, de Parcs i Jardins i de Paisatge Urbà havia de plantar abans de la crisi sanitària als parterres de la ciutat.

Activitats relacionades