52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

La Sala Sandaru us porta el teatre

CC Parc Sandaru
Durant el confinament sanitari
  • Teatre

Una proposta teatral cada setmana i un col·loqui virtual posterior

Ni les pandèmies poden aturar la passió que el CC Parc Sandaru i el seu públic empoderat senten pel teatre! Tot i tenir les portes tancades com la resta de Centres Cívics de Barcelona, la fidel concurrència als espectacles de la Sala Sandaru no es podia quedar sense anar al teatre un cop a la setmana.

Evidentment, les opcions només podien passar per veure les obres des de casa estant i només calia trobar la manera de compartir els parers al final de cada funció, com es fa habitualment a la sortida del teatre. Amb aquesta idea al cap, el CC Parc Sandaru ha ideat unes trobades virtuals per comentar el que han vist prèviament. Cada dijous es proposa una obra en obert i es dóna uns dies de marge per tal que es pugui veure la peça teatral. La xerrada es fa el dimarts de la setmana següent i compta amb la participació especial d'artistes convidats.

Aquesta setmana, podreu comentar amb La Calòrica l'obra col·lectiva El profeta, tres històries que ens parlen sobre el que creiem i què és el que ens porta a creure-ho. La posada en comú, amb part de la companyia serà dimarts 19/05/2020 a les 18.00 h. Per poder participar en el col·loqui posterior, cal que envieu un correu electrònic al centre i us diran com podeu accedir al canal de xerrades.

La Cervantina, un homenatge de la companyia Ron Lalá a Miguel de Cervantes, és l'obra que debatrà el públic empoderat el dimarts 26/05, a les 18.00 h com habitualment. Abans, us recomanem veure la peça teatral des d'aquest enllaç, disponible només fins al dijous 21/05. La Cervantina va rebre el premi Max al millor espectacle musical de l'edició del 2017, on també va estar nominat a la millor adaptació i al millor actor de repartiment. També va recollir el premi José Estruch del Teatre Principal d'Alacant, el millor espectacle i drector per yayo Cáceres, així com el premi del públic del Festival Internacional FIOT Carballo.

Els col·loquis van començar la primera setmana d'abril amb Sàpiens (07/04) d'en Roc Esquius. I van seguir amb els Adossats (15/04) d'en Ramon Madaula, Última nit del món (21/04) d'en Llàtzer García, Cúbit (28/04) obra escrita per en Josep Maria Miró i Digue'm la veritat (05/05) amb el text d'en Pablo Ley.

----------
La funció vinent, preparada amb molta il·lusió per part de l'equip del CC Parc Sandaru, és un clàssic del teatre català: Mar i cel. Escrita per Àngel Guimerà l'any 1888, narra l'amor impossible entre un pirata musulmà i una dona cristiana al segle XVII, després de l'expulsió dels moriscos de Castella. Cent anys després, la companyia Dagoll Dagom va portar l'obra als escenaris convertida en un musical i text adaptat per en Xavier Bru de Sala i les composicions musicals de l'Albert Guinovart. L'èxit va ser tan i tan gros, que la companyia va reestrenar la peça l'any 2004 per celebrar el 30è aniversari i una tercera estrena deu anys després.

Dimarts 12 de maig, a les 18.00 h, teniu una cita per parlar de l'obra i de tot allò que vulgueu amb l'Anna Rosa Cisquella, fundadora de Dagoll Dagom i productora executiva, i amb l'actor Pep Cruz qui es va posar a la pell d'en Joanot ja en la primera producció. Per poder participar en el col·loqui posterior, cal que envieu un correu electrònic al centre i us diran com podeu accedir al canal de xerrades. Abans, però, potser podeu veure la versió del 2014 de Mar i cel des d'aquest aquest enllaç.

Però el teatre no s'acaba aquí! Si com a públic empoderat teniu ganes de seguir aprenent o fins i tot voleu fer el salt a l'escenari, doneu un cop d'ull a les propostes formatives que ofereixen durant el mes de maig. Des del taller d'expressió i creativitat al monogràfic d'interpretació passant pel taller de cajón de propina! Per tal de matricular-vos necessiteu estar donats d'alta al web. Si no sabeu com crear un usuari en línia, aquí teniu la guia visual que us explica com fer-ho.

Activitats relacionades