52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

L’art com a activisme per la pau

Aquesta activitat forma part del projecte en xarxa:
CC Sant Martí
07/06/2023
  • Divulgació

Amb Elena Blesa i Anna Montserrat Boada (Pallassos sense Fronteres)

L'art i la cultura són un antídot davant el bel·licisme?

L’art pot esdevenir una eina eficaç en la construcció de la pau? La mateixa naturalesa artística, connectada tot sovint a les emocions més genuïnes, podria convertir-se en el catalitzador que ajudi a generar accions que permetin gestionar el conflicte sense caure en dinàmiques violentes. Parlarem, entre altres qüestions, sobre com la creació artística ha permès abordar els conflictes des d’espais diferents que s’allunyen de la violència, així com crear espais o moments de refugi i gaudi.

Centre Cívic Sant Martí
Dimecres, 7 de juny, a les 19.00 h
Modera: Marta Ballesta i Senabre
Reserves


Elena Blesa Cábez
Artista, educadora i investigadora
Se centra en l’activació de plataformes educatives alterinstitucionals i l’anàlisi del potencial per a la imaginació de futurs possibles des de les arts. Forma part de diverses plataformes transterritorials que experimenten els encreuaments entre arts i activismes descolonials i transfeministes.

Anna Montserrat Boada
Pallassa de Pallassos Sense Fronteres
Organització no governamental catalana d'àmbit internacional que aplega més de 200 artistes del circ i les arts escèniques. La seva missió és millorar la situació emocional dels infants víctimes dels conflictes bèl·lics i els desastres naturals. Des del 1993, ha fet prop de 500 expedicions a 100 països i ha actuat davant de més de 2,5 milions de persones.

Marta Ballesta i Senabre
Periodista
Llicenciada en Humanitats i Periodisme, màster en Món Àrab i Islàmic i postgrau en Direcció de Comunicació i Imatge Corporativa. Ha treballat a Catalunya Ràdio, iCat FM, RNE - Ràdio 4, la XTVL i, actualment, a betevé. També ha estat professora col·laboradora del Màster de periodisme i comunicació digital de la UOC, ha exercit en el tercer sector i ha estat implicada en diversos projectes culturals, especialment d’art urbà.

Activitats relacionades