52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

L’Enfocats 2024 se centra en el col·lapse ambiental

CC Pati Llimona
Fins al 15/06/2024
  • Art i exposicions
  • Cinema
  • Divulgació
  • Fotografia
  • Rutes i visites
  • Tallers

El festival del CC Pati Llimona posa el focus en l’emergència climàtica

Des de la contaminació de l’aire i l’aigua fins a la pèrdua de la biodiversitat passant per la desforestació: la pressió humana sobre els recursos naturals del Planeta és insostenible. El canvi climàtic és un fet innegable que té repercussions ben visibles i algunes veus de la comunitat científica anuncien un col·lapse ambiental sense remei.

La 14a edició de l’Enfocats, el festival insígnia del CC Pati Llimona, vol despertar consciències a través de la denúncia i la visibilització de temes locals i mundials relacionats amb l’emergència climàtica. Entre el 25 d’abril i el 15 de juny, l’equipament de Ciutat Vella ha programat exposicions, xerrades, trobades, taules rodones i tallers formatius al voltant de la fotografia més compromesa i actual.

El programa d’enguany s’ha dividit en quatre itineraris: pràctiques sostenibles, ciutat i zones de sacrifici, mars i oceans i hort urbà.

El festival s’inaugura dijous 25 d’abril a les 19.00 h. A banda de donar el tret de sortida a les exposicions que es podran veure fins al 15 de juny, es farà una visita guiada a l’hort del centre i al tipi tèrmic. Hi haurà música jamaicana amb Peko Sellectors i alguna sorpresa més.

Pel que fa a les exposicions es mostren les fotografies d’Àngel García de la Crònica d’un miratge sobre la sequera a Catalunya a la Sala Montserrat Roig; el projecte col·lectiu Primary oceans de RUIDO Photo a la Sala Ruïnes; la feina de Felipe Garibello i El Periódico Sant Adria i Barcelona, zones de sacrifici ambiental al voltant de la contaminació a l’àrea metropolitana a la Sala Foyer; El clima en vaga, les imatges de Fotomovimiento que s’exposen al pati del centre; i la proposta multifacètica Por mi futuro de La Europa del Aborígen a l’Espai Groc.

Dins de l'Enfocats 2024 també hi ha xerrades, debats i taules rodones, projeccions cinematogràfiques, la jornada Unboxing el greenwashing (08/05 – 17.30 h), activitats al voltant de l’hort urbà del centre o fins i tot el mercat d’intercanvi Renova la teva roba (07, 08, 10 i 11/05).

La programació es completa amb un seguit de tallers com Sequera, aprofitament d’aigua, hort urbà (26/04 – 18.00 h), Adaptació a la climàtica urbana (27/04 – 16.00 h), Fem gel d’àloe vera amb les plantes de l’hort (02/05 – 18.00 h), Fem créixer un planter en família (04/05 – 17.00 h), L’impacte de l’alimentació en el medi ambient (06/05 – 17.30 h), La importància dels oceans: problemàtica i solucions (09/05 – 17.30 h), Transformem el Gòtic amb l’alimentació sostenible (13/05 – 18.30 h) i Joc’n’roll (15/05 – 17.30 h).

En paral·lel, el festival també arriba a altres espais de Ciutat Vella gràcies a la participació del CC Convent Sant Agustí, CC Barceloneta, CC Drassanes i la Biblioteca Francesca Bonnemaison on també es programen exposicions, tallers, xerrades, projeccions de pel·lícules i alguna activitat dirigida a les escoles del districte.

Descarregueu el programa en PDF o bé consulteu el web del festival per a més informació i reserves.

Fotografia: Joanna Chichelnitzky

Activitats relacionades