Us informem que per tasques de millora en les infraestructures tecnològiques de l'Ajuntament de Barcelona, aquest cap de setmana la Seu Electrònica, Guia BCN, l'Oficina Virtual de Tràmits, el Servei d'Atenció en Línia al Ciutadà i l'Agenda 500 estaran fora de servei. També es poden veure afectats altres serveis d'aquest web.

L'horari previst d'aquesta actuació és des de dissabte, a les 15.00 hores, fins dilluns, a les 00.00 hores.

Disculpeu les molèsties que us puguem ocasionar.

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

Les dones del món al cinema

Centre Cívic Joan Oliver "Pere Quart"
Hivern 2022
 • Cinema

Projeccions al voltant de les dones i les identitats de gènere amb posterior debat

El cinema ens serveix molts cops de finestra per conèixer els reptes que enfrontem i així animar-nos a participar activament en la consecució d'una societat més justa i igualitària.

És per això que el Centre Cívic Joan Oliver "Pere Quart" ens convida a explorar les diferents realitats de les dones al món a través del cinema i del documental. Aquest hivern, el cicle de cinema Dones al Món girarà al voltant de les dones i les identitats de gènere per apropar-nos a la diversitat de relacions que, com a dones, podem disposar a l'hora de viure amb el nostre cos i els nostres ideals.

Totes les projeccions es realitzaran a l'equipament a les 18 h amb prèvia inscripció i amb un posterior debat realitzat entre les persones assistents.

Durant els mesos de gener, febrer i març podrem gaudir de les següents projeccions:

19/01/2022
Carol
Drama romàntic que ens apropa a conèixer la relació lesbiana entre dues dones de diferent edat i condició. Amb una societat americana dels anys cinquanta com a teló de fons, el film narra la història d’una fotògrafa i una empresària que s’enfronten al model de vida convencional i homogeni per arriscar-se a viure de manera lliure i conseqüent.

23/02/2022
Carmen y Lola
Aquesta pel·lícula explica la història de dues dones gitanes lesbianes que transgredeixen els preceptes conservadors de la seva cultura per poder viure el seu amor i apostar per la seva felicitat.

23/03/2022
La Chica Danesa
L’acte d’un home de fer de model com a figura femenina, desencadena el fil argumental d’aquesta pel·lícula subtil i commovedora. El film traça les dificultats personals en què es troba un home, al Copenhagen dels anys vint, per tal d’abandonar la seva identitat masculina i començar a transformar-se i reconèixer com a dona. Basada en la vida de la pintora danesa Eli Elbe, considerada la primera dona transgènere en sotmetre’s a una cirurgia de reassignació de gènere. Va rebre un oscar a la millor actriu de repartiment ( Alicia Vikander) així com altres guardons internacionals.

Activitats relacionades

 • Projeccions, xerrades i itineraris com a activitats paral·leles dels dies més negres de l'any

  On:
  Centre Cívic Sant Martí i Centre Cívic Ateneu Fort Pienc
  Quan:
  Del 27 de gener al 10 de febrer
 • Es presenta la primera mesura de govern del pla 'Fem cultura'

  On:
  Xarxa de Centres Cívics de Barcelona
  Quan:
  Fins al 31/12/2023
 • Aprèn a planificar el teu menú setmanal, a fer dolços d'altres països o a cuinar plats de...

  On:
  Diversos centres cívics
  Quan:
  Hivern 2022