52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

Les exposicions dels centres al mes de desembre

Xarxa de Centres Cívics de Barcelona
Desembre 2021
  • Art i exposicions

Aquestes propostes ja han passat

Llestos per fer un recorregut pels diferents centres cívics de la ciutat?

Un mes més us portem un recull de les exposicions que podreu trobar als diferents centres cívics de la ciutat durant el mes de desembre. I just és només això, un recull! Perquè podreu trobar moltes més exposicions a tots els equipaments.

Un tema molt important amb el qual volem posar-nos en la pell dels seus protagonistes, és el tema dels refugiats i els migrants que volen arribar a Europa. El CC Carmel ens porta l'exposició "Una mirada al somriure dels refugiats" (del 29/11 al 26/12), una recopilació d'imatges de les diverses experiències viscudes per l'organització Clown Science Dreams al continent asiàtic, africà i a l'Orient Mitjà. També, dintre del cicle Temporals, podrem visitar al CC Navas "Different Shades of Blue" (del 2 al 19/12) amb les fotografies de Myriam Meloni a l'experiència d'aquells que busquen arribar a Europa des del continent africà i es queden a mig camí: el Marroc.
Però aquest és un tema el qual hauríem de conèixer des de ben petits per familiaritzar-nos i empatitzar amb ell. És per això que el Centre Cívic Vil·la Florida arriba amb "Take your broken heart and make it into art" (de l'1 al 30/12), il·lustracions de Sara Serra i Chantal Vizcaino per transmetre als més petits i petites la crua i injusta realitat que han de patir les persones migrades.

D'altres centres també ens volen parlar de temes com la salut mental i el fet de trobar-nos a nosaltres mateixos a les seves exposicions. El CC Albareda ens porta "Un bany de llum" (del 9 al 31/12), una exposició col·lectiva de l'Associació Susoespai de creació i salut mental nascuda d'un taller esdevingut durant l'any 2021 (un any molt difícil a causa de la Covid-19). El Centre Cívic Can Clariana Cultural també arriba amb "Solitud" (de l'11/12 al 3/1), un conjunt de fotografies a càrrec de Yumbrel Photography que transmeten la seva visió personal de la percepció que tenim de nosaltres mateixos en una situació de buit i solitud.

El món que ens envolta i la cura de la natura també és un tema candent a les exposicions dels centres cívics aquest mes de desembre. El CC La Sedeta proposa "Bellesa i desastre" (del 14/12 al 10/1), obres d'Eugeni Rodoreda que ens faran reflexionar sobre el món caòtic i insostenible on vivim. El Centre Cívic Can Verdaguer presenta "Un bosc de sentiments" (del 3 al 30/12), un conjunt de fotografies de diferents arbres que fan que ens traslladem a diferents paisatges i sentiments. I el CC Can Castelló ens apropa al mar amb "El mar és blau", fotografies realitzades amb diferents tipus de càmera plenes de paisatges marins capturats per Thais Buforn.

Un altre tema que sempre és candent a les exposicions dels nostres centres és la lluita de les dones. El CC Barceloneta acull fins al 4 de gener l'exposició '(DES)EDUCADES' a cura del Casal de Gent Gran Mediterrània, una exposició on es mostra la invisibilitat, repressió i submissió de les dones en temps del franquisme.

I per últim, no volem que us perdeu al Centre Cívic Sant Andreu l'exposició "INTER* ROLE PLAYERS" (del 27/11 al 15/1), en el marc de Sant Andreu Contemporani, un projecte curatorial que es desenvolupa arran del Premi Miquel Casablancas 2021.

Esteu llestos per visitar les exposicions de la Xarxa de Centres Cívics de Barcelona?

Activitats relacionades