52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

Los cuerpos de Lewy

CC Casinet d'Hostafrancs i CC Pere Pruna
Del 04/09 al 30/10/2020
  • Fotografia
  • Rutes i visites
  • Tallers

Una exposició fotogràfica que dóna visibilitat a aquesta malaltia neurodegenerativa

El mateix dia que naixia la filla de l'Alejandra Morales, la seva mare també celebrava l'aniversari. Amb el naixement s'obria una connexió materna ascendent-descendent de tres generacions. Al cap de tres mesos, l'àvia de la criatura rebia el diagnòstic d'una demència amb cossos de Lewy. Qui té aquesta malaltia neurodegenerativa pateix una deterioració cognitiva similar a l'Alzheimer, provocada per una acumulació anormal de proteïnes sobre les connexions neuronals.

La mostra fotogràfica, que es pot veure al CC Casinet d'Hostafrancs fins al sis d'octubre, mostra un seguit de cianotípies realitzades per l'Alejandra Morales on expressa aquestes desconnexions intermitents dins uns muntatges fotogràfics tridimensionals. Segons la situació de qui mira les peces, veu més els retrats o bé les histologies mèdiques de la malaltia.

L'exposició itinerant, que va passar pel CC Can Basté en el marc del Festival Revela't OFF 2019, es podrà veure al CC Pere Pruna a partir del 08/10 i fins al 30/10/2020, també amb entrada gratuïta.

Paral·lelament a la col·lecció fotogràfica, es farà un taller de cianotípia tridimensional (16/09 - 12.00 h) al CC Casinet d'Hostafrancs. Al CC Pere Pruna hi haurà una visita guiada el divendres 09/10, en quatre torns disponibles (19.00 h, 19.30 h, 20.00 h i 20.30 h). A més a més, l'últim dia de l'exposició hi haurà una xerrada (30/10 - 19.00 h) amb la neuròloga Núria Caballol Pons de la unitat de Parkinson de la Clínica Mèdica Teknon.

És indispensable reservar plaça a través dels webs de cada equipament.

Activitats relacionades