52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

Març lila al Bon Pastor

CC Bon Pastor
12, 13, 19, 20 i 27/03/2020
  • Art i exposicions
  • Fotografia
  • Música
  • Tallers

El Dia Internacional de les Dones s’allarga tot el mes

El dia internacional per reivindicar la igualtat d'oportunitats entre dones i homes, el 8 de març, se celebra arreu amb tota mena d’activitats. Al CC Bon Pastor, hi dediquen tot el mes sota el lema Març lila amb un taller per a adolescents, una mostra fotogràfica o bé fent pujar a l’escenari tres espectacles on les dones prenen el protagonisme absolut.

Des de principi de març i fins al dia 20, les parets de l’equipament del Bon Pastor mostren les fotografies de l’entitat Drom Kotar Mestipen. L’associació, anomenada Camí de llibertat en romaní, lluita per la promoció de les dones gitanes i del seu Poble sense renunciar a la seva identitat. Amb motiu del 20è aniversari, s’exposa la feina feta durant aquestes dues dècades al barri i a la ciutat.

Si teniu entre 12 i 17 anys, o coneixeu noies d’aquesta franja d’edat a qui pugui interessar, apunteu-vos al taller gratuït d'autodefensa feminista (12/03 i 19/03. Ajornat fins a nova data). Mitjançant aquest monogràfic de dos dies, les joves aprendran a gestionar activament el seu espai i a posar en pràctica diverses tècniques físiques, d'expressió i de posicionament.

Les rialles arriben el segon divendres del mes amb el Monòleg feminista (13/03 – 19.30 h) de l'humorista, reportera i guionista Ana Polo. Perquè en la lluita contra el patriarcat, l'humor pot jugar un paper fundamental per deixar en evidència algunes postures de la societat que cal enderrocar.

La setmana següent, les paraules de la Maria-Mercè Marçal i la Montserrat Roig prendran vida gràcies a la cantautora Meritxell Gené i la poeta i escriptora Aina Torres. La Mirada Violeta (20/03 – 19.30 h) retrata dues escriptores fonamentals de la literatura catalana i feministes fins al moll de l'os, a través d'un espectacle poeticomusical teatralitzat en un diàleg amb cançons, textos i poemes.

Tancarà el cicle el concert del grup Arrelats que promou les cançons tradicionals reinterpretant-les amb un so propi creat per la guitarra, el contrabaix, el violí i la veu. Amb l’espectacle Homenatge a la dona catalana (27/03 – 19.00 h) canten un repertori recuperant aquelles dones anònimes que formen part del cançoner popular com ara A la vora de la mar, El testament d’Amèlia o La dama d’Aragó.

Totes les activitats del Març lila són gratuïtes i cal reservar plaça inscrivint-se al web del centre.

Activitats relacionades