52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

Memòria Roja

Aquesta activitat forma part del projecte en xarxa:
Xarxa de Centres Cívics de Barcelona
2022
  • Art i exposicions

Aquestes propostes ja han passat

Àurea Estellé Alsina

El projecte busca recuperar la memòria i donar veu al patiment del bàndol republicà, brutalment represaliat durant la postguerra. Basant-se en testimonis i investigació històrica, l'artista denuncia la violència que es va exercir contra la població per exterminar allò que la dictadura anomenava el “gen roig”.

També pretén reivindicar la memòria del barri mitjançant una instal·lació participativa que emula el moviment #Jotambé, recollint relats de famílies republicanes. Que la història l'escriguin ara els vençuts!

Fent ús de la fotografia, la serigrafia o la instal·lació participativa, Memòria roja tracta de generar, en un exercici de memòria històrica als barris, noves narratives per a un relat que ara és reescrit no només pels vencedors de la història. En un moment d’auge de l’extrema dreta a Occident, aquest tipus de relats que donen veu a la Memòria semblen cabdals per repensar el món on vivim.


Centre Cívic Joan Oliver "Pere Quart"
De l'1/02 al 18/03

Centre Cívic Sant Andreu
Del 27/04 al 15/06
Activitats complementàries:
8/06 a les 11 h Visita guiada a l'exposició

Centre Cívic Pere Pruna
Del 08/09 al 31/10

20/10/2022 - 16:30 h
Taller de fanzines a càrrec d’Àurea Estellé Alsina.

Vídeo
En col·laboració amb EMAV: Producció: Roger Casanovas i Marina García Realització imatge: José D. Luque i Berta Zurita Muntatge imatge: Berta Zurita Captació sonora:  Carlos Luque i Oriol Otero Muntatge so: Carlos Luque

 

Activitats relacionades