52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

Mirant el cel: noves sessions al planetari

CC Guinardó i Planetari Municipal de Barcelona
04, 18/04, 02, 23/05, 20 i 27/06/2024
  • Ciència i tecnologia
  • Divulgació

Les propostes primaverals al Planetari Municipal de Barcelona

Des que l’any passat el Planetari Municipal de Barcelona es va convertir en un nou espai del CC Guinardó, que el coneixement de l’univers i l’estudi de l’astronomia pren més importància dins la línia científica del centre.

Entre totes les xerrades, tallers i cursos, aquesta primavera us proposen tres tardes temàtiques per aprofundir sobre algun objecte o fenomen astronòmic a càrrec d’en Jaume Mas, coordinador del planetari.

La Lluna
18/04 – 19.00 h
En aquesta sessió, amb un grup de fins a màxim 20 persones, es projecta un vídeo «full dome» que parla de la Lluna i es podrà veure com mai l’únic satèl·lit natural de la Terra.

On som de l’Univers?
23/05 – 19.00 h
A la segona trobada, també amb un grup reduït, es fixa la mirada en les constel·lacions visibles en les nits del mes de maig i es buscaran alguns objectes llunyans que s’hi amaguen. Durant la sessió, s’explica com es va situar la Terra a l’Univers.

La vida
20/06 – 19.00 h
La tercera i última sessió s’endinsa en la cerca de respostes sobre la singularitat de la vida i si és possible que més enllà de la Terra existeixin planetes habitats. Es projecta la pel·lícula “La pregunta de la vida” de l’Agència Espacial Europea (ESA).

 
A banda, des del Planetari també es mostrarà el cel del mes. Aprendreu a situar-vos a través de les constel·lacions més famoses del cel nocturn del mes d’abril (04/04 – 19.00 h), maig (02/05 – 19.00 h) i juny (27/06 – 19.00 h) i també algunes històries sobre els personatges que representen les constel·lacions visibles el mes corresponent. Finalment, buscareu entre les estrelles aquells objectes singulars que es poden veure amb algun instrument òptic, si és que la nit és fosca.

I si voleu introduir la canalla en el món de l’observació de l’univers, també podeu apuntar-vos en família als dissabtes d’astronomia on a més d’aprendre a trobar les principals constel·lacions, també us explicaran històries mitològiques i aventures científiques que s’amaguen darrere les estrelles.

Activitats relacionades