52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

Nit Europea de la Recerca

CC Urgell i CC Vil·la Urània
27 i 28/09/2019
  • Ciència i tecnologia

Aquestes propostes ja han passat

Activitats per popularitzar la investigació científica i la tecnologia

La Nit Europea de la Recerca és un projecte dins del programa H2020 de la Comissió Europea. Dins d'aquest programa més de 300 ciutats europees celebren, simultàniament, una vetllada dedicada a popularitzar la investigació científica i la tecnologia. L'objectiu principal és donar a conèixer aquelles persones que es dediquen a la investigació i la feina que fan a la societat en general.

D'entre els onze equipaments de Barcelona que participen en la jornada, volem destacar les múltiples converses que tindran lloc al CC Urgell i al CC Vil·la Urània a la tarda del divendres 27 de setembre i el matí del dissabte 28. Una vintena llarga de científics parlaran de les investigacions que es duen a terme en els hospitals universitaris com el Clínic, Vall d'Hebron o Sant Pau, instituts de recerca com el de la Universitat de Barcelona i l'Autònoma, Institut de Recerca Biomèdica, el Barcelona Supercomputing Center o el BarcelonaBeta Brain Research Center per citar-ne només alguns.

Al CC Urgell, al Districte de l'Eixample, la Nit Europea de la Recerca comença amb la xerrada Science and songs (27/09 – 16.30 h) amb en Víctor Puntes del Vall Hebron Barcelona Hospital Campus i continuen amb les microsessions moderades per la Marina Tarrús d'ISGlobal. Entre la dotzena de presentacions de curta durada (27/09 – de 17 a 19.00 h) hi trobem dissertacions com Gate2Brain, una porta per curar el cervell, Calci, element clau més enllà dels ossos, Com es comuniquen les cèl·lules?, La font de la joventut: sang jove per tractar la malaltia d’Alzheimer o Ensenyant als ordinadors a llegir música.

Des del Districte de Sarrià i Sant Gervasi, les converses científiques del CC Vil·la Urània s'allarguen fins al matí de dissabte. La primera activitat és la petita recerca per a públic familiar La ciència darrere del vol (27/09 – 17.30 h) al voltant de les variables que influeixen en el vol dels avions de paper. Paral·lelament podreu assistir a la conversa Nous fàrmacs antitumorals a partir d’anticossos d’alpaca (27/09 – 17.30 h) a càrrec d'en Salvador Guardiola de l'IRB Barcelona i posteriorment la Míriam Rivera de l'ACCC moderarà les microxerrades fins a les 19.00 h, on es parlarà de Els cotxes del futur no són, en realitat, robots?, Incorporació de les noves tecnologies en recerca o Com es diagnostiquen les demències. Per tancar les sessions del divendres, en Carles Prado i en David Martínez-Robles de la Universitat Oberta de Catalunya conversa sobre Les relacions centenàries entre Espanya i la Xina (27/09 – 19.00 h). L'endemà, el dia comença amb la presentació que farà en Xavier López Gil de la Plataforma d’imatge experimental per ressonància magnètica 7 teslas de l’IDIBAPS Trobant l’Alzheimer abans que aparegui (28/09 – 11.15 h). Finalment, el taller per posar-se a la pell dels qui es dediquen a la investigació Tria la teva aventura... científica! (28/09 – 12.00 h) proposat per l'Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona tancarà les activitats a l'equipament.

Totes les activitats són gratuïtes, només cal que us hi apunteu des dels webs de cada equipament.

Activitats relacionades