52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

Nosaltres, interpretats per les flors

Aquesta activitat forma part del projecte en xarxa:
CC La Casa Elizalde, CC La Farinera del Clot i CC Joan Oliver - Pere Quart
Del 18/01 al 04/03, del 08/06 al 23/07 i del 13/11 al 20/12
  • Art i exposicions

Aquestes propostes ja han passat

Alexia Medici

De tot el regne vegetal, la flor és l’element més simbòlic per a l’ésser humà, que les ha dotades de qualitats poètiques i significats que les converteixen en un sistema de comunicació. El projecte parteix de la simbologia de les flors per elaborar relats amb els quals es pot repensar l’entorn i canviar la manera en què l’experimentem.

En un moment en què les ciutats hauran de replantejar la seva connexió amb la naturalesa, diverses creadores (Katerina Ashche, Kati Riquelme, Adriana Civit i Paula Bruna) desenvolupen propostes específiques per a cada lloc i en col·laboració amb comerços i entitats del barri, a fi de dialogar amb les seves comunitats i la història local, emprant la flor com a metàfora visual del pas del temps.


LA REPRODUCCIÓ
CC La Casa Elizalde

Del 18/01 al 04/03
Consulteu el full de sala

18/01 - 19:00 h Inauguració i visita comentada

01/02 - 19:00 h Reserves Visita guiada amb la comissària Alexia Medici

11/02 - 11:00 h Reserves Taller de trobada de ram de flors
Al casament de Pedro Elizalde i María Concha Barraquer veiem que la núvia porta un ram de cales o lliris d’aigua, flors habituals en els casaments i altres rituals de pas de l’època. La interpretació del lliri com a símbol de puresa, santedat i fidelitat és d’origen religiós. En aquest taller, Genia Ivashchenko, sexòloga, podcàster i historiadora, ens convida a portar una fotografia de casament, nostra o la d’algú estimat, en la que es vegi el ram de núvia per crear-ne un altre mentre parlem lliurement de sexe i relacions de parella.

Tens fotos de casament en les que es vegi el ram de la núvia? Ajuda a ampliar l’arxiu fotogràfic del barri! Pujar-les al web Finestres de la memòria o portar-les al CC Casa Elizalde i se n'encarregaran.


LA TRANSFORMACIÓ
CC La Farinera del Clot

Del 08/06 al 23/07
Consulteu el full de sala

30/05 - 18:00 h Reserves Taller d'escultura tèxtil amb cordes. L'artista tèxtil Adriana Civit i la comissària Alexia Medici conviden a crear una escultura que formarà part de l'exposició. Amb les columnes de la sala d'exposicions com a suport i cordes i materials naturals, l'artista guiarà el públic entre nusos, trenats, torçades i assemblatges per tal de teixir col·lectivament diferents peces que parlaran de la transformació. La transformació és el segon capítol del projecte que va començar al CC La Casa Elizalde amb La reproducció i que finalitzarà al CC Joan Oliver - Pere Quart amb El trencament.

08/06 - 19:00 h Inauguració i visita comentada

15/06 - 18:00 h Reserves Taller floral. En aquest taller creareu el vostre ram de flors mentre la Genia Ivashchenko, sexòloga, podcastera i historiadora ens introdueix en la història i la interpretació de les flors. Coneixereu la simbologia i ús al llarg de la història, la connexió amb el sexe i es parlarà dels records i experiències en les quals les flors han estat presents.


EL TRENCAMENT
CC Joan Oliver – Pere Quart

Del 13/11 al 20/12

13/11 - 18.00 h Inauguració

23/11 - 18.00 h Reserves Taller de creació de narratives futuristes.

28/11 - 18.00 h Reserves Taller d'arranjament floral.
 


Activitats relacionades