52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

Noves pel·lícules dins del cicle cinematogràfic Dones del món

CC Joan Oliver - Pere Quart
17/01, 14/02 i 13/03/2024
  • Cinema

Aquestes propostes ja han passat

El CC Joan Oliver – Pere Quart es fixa en les relacions en l’àmbit laboral

Aquest hivern, el CC Joan Oliver – Pere Quart programa un nou trio de films dins el cicle Dones del món. Explorar les diferents realitats de les dones a través del cinema serveix de finestra per conèixer els reptes futurs i prendre consciència de la necessitat d’una societat més igualitària i justa.

Els tres primers mesos de l’any, el cicle es fixa en la diversitat de relacions, injustícies i vivències en l’àmbit laboral. La cartellera es forma amb:

 
En un mundo libre
17/01 – 18.00 h
Ken Loach dirigeix una història ambientada al Regne Unit al voltant de la flexibilitat laboral, la globalització, els torns de feina, els salaris baixos i el consumisme. It’s a free world (Regne Unit. 2007) pren com a punt de partida la creació d’una empresa de treball temporal exclusiva per a persones migrants. Va guanyar el premi al Millor Guió del Festival de Venècia (2007) i el de la Millor Pel·lícula del Festival de Sevilla (2007), entre més.

 
La camarista
14/02 – 18.00 h
Aquest documental segueix la vida d’una cambrera de pis en un dels hotels més luxosos de Ciutat de Mèxic, amb jornades laborals eternes que dificulten la conciliació familiar. Amb gran rigor documental, la directora Lila Avilés Solís explica una història real colpidora per tal de donar a conèixer la realitat que afecta un munt de dones arreu del món. La camarista (Mèxic, 2018) va emportar-se el premi a la Millor Òpera prima als Premis Platí de Cinema Iberoamericà (2018) i el premi especial del Jurat en el Festival de Cine Llatinoamericà de l'Havana (2018), per destacar-ne dos.

 
Arroz amargo
13/03 – 18.00 h
Aquest film, rodat en blanc i negre als arrossars del Piemont italià, és considerat l’obra mestra neorealista de Giuseppe de Santis. El director tornava a tractar l’explotació humana per part dels seus iguals i la lluita col·lectiva. Riso amaro (Itàlia, 1949) apropa les condicions de treball de les jornaleres del món rural i permet conèixer la Itàlia agrària del segle passat. Va ser seleccionada al Festival de Canes (1949) i nominada als premis Oscar (1950) pel seu argument.

 
Les sessions són gratuïtes i cal que reserveu entrades des dels enllaços anteriors. Aquí us expliquem com fer la reserva i la devolució, en cas que finalment no poguéssiu venir.

Activitats relacionades